Platform voor de tuin- en groenprofessional
Versnipperaars

Efficiënt en eenvoudig versnipperen met compacte krachtpatsers

IMG_8668
De versnipperaar in actie.

Tekst | Jasper Martin (Letterdesk)

Beeld | Cronoss

25 oktober 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Slowaakse chippers timmeren aan de weg

Versnipperaars komen in vele soorten en maten. Die van Cronoss zijn compact en onderscheidend in gebruiksgemak en levensduur. Sinds 2002 timmeren ze stevig aan de weg. “We hebben onze klanten gevraagd waar ze behoefte aan hebben. Onze gebruiksvriendelijke, robuuste versnipperaars zijn daar het resultaat van”, zegt Ing. Tomáš Miko, directeur van Cronoss. 

Miko geeft leiding aan een team van 86 medewerkers. Ze maken voor hun versnipperaars alles zelf, behalve de motoren. “Van montage tot coating: we doen het allemaal. Zo zijn we minder afhankelijk van leveranciers en weten we dat we kwaliteit leveren aan onze klanten!” Het grootste voordeel van de versnipperaars van Cronoss? Gebruiksgemak. Miko licht toe: “Bij onze chippers heb je genoeg aan een uitleg van een half uurtje, het werkt ontzettend intuïtief. Je stopt het hout in de trechter, waarna het vanzelf door de versnipperaar wordt gehaald.”

De compacte krachtpatser van Cronoss.

Dag in dag uit, jarenlang

Cronoss levert versnipperaars waar klanten jaren mee vooruit kunnen. “We hebben veel klanten die al 10 jaar probleemloos werken met onze versnipperaars. Ook als je ze 8 uur per dag gebruikt, blijven ze goed. Omdat we voor A-merk onderdelen gaan, hoeven klanten geen halfjaarlijkse check-up te doen voor hun machines.”

Iedereen die werkt met versnipperaars weet: de onderdelen waar je het slijtwerk mee doet, zijn op een gegeven moment aan vervanging toe. “Bij de meeste merken moet je de versnipperaar in zijn geheel terugsturen naar de fabriek om slijtonderdelen te vervangen. Bij ons heb je alleen een schroevendraaier nodig en het nieuwe slijtonderdeel. In een handomdraai heb je het oude onderdeel vervangen en kun je weer door.” 

Kleine versnipperaars, grootse prestaties

Het systeem dat Cronoss ontwikkelde voor haar chippers, levert ondanks het compacte design, grootse prestaties. “De C120
Pro heeft een krachtige Briggs & Stratton motor met 23 pk. Hij is niet groot, maar kan hout versnipperen met een diameter tot 120 millimeter. En door het compacte design, past de machine gewoon door je tuinpoortje!” Voeg daar een laag verbruik van de motor aan toe en handige features zoals een ontladingsspruit die 360 graden kan draaien en je hebt een winnende formule. “Onze versnipperaars zijn ideaal voor groenprofessionals die geen dure machines willen huren, maar een eenvoudige oplossing zoeken waar ze lange tijd mee vooruit kunnen.” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Michel van Strijp

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

  Stuur ons een bericht

  GREENPRO - Altijd als eerste op de hoogteSchrijf je in voor
  onze nieuwsbrief

  Ontvang de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van tuin- en groenprofessionals.

  Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

  Details