Platform voor de tuin- en groenprofessional
Egaal maaien met Italiaanse precisie
De machines van het Italiaanse Peruzzo zijn toonaangevend in hun segment.

Egaal maaien met Italiaanse precisie

Van tuinen richting landbouw groeien

Het maaien van tuinen en parken vergt precisie. En die precisie haal je in huis met de machines van Peruzzo. Gunther Hermans, bedrijfsleider bij Herco Machinery, vertelt over dit topmerk. Er is namelijk genoeg te delen: “Perruzo is de marktleider in klepmaaiers voor compact-tractoren.” 

Herco Machinery bestaat al 65 jaar en is sinds 1999 actief als groothandel voor machines voor tuinen en parken in de hele Benelux. Sinds 2004 importeren ze Peruzzo exclusief voor België, in Nederland doen ze dat sinds 2013. “Verschillende professionals komen al jaren bij ons, ze zijn merktrouw.” 

Herco Machinery wil zich met de machines van Peruzzo in de toekomst meer op de landbouwsector gaan richten.

Herco richt zich onder andere op compact-tractoren en maaimachines. “Dankzij ons goede dealernetwerk, bieden wij hoveniers altijd de service waar ze naar zoeken: snelle, en goede support”, aldus Hermans. “De machines zijn veelzijdig. Naast maaien kunnen ze, soms tegelijk, ingezet worden om te verticuteren. Sommige machines hebben ook nog de mogelijkheid om de gevallen bladeren op te slaan. Dat was eerder handarbeid, nu wordt het zo de container ingeblazen.”  

Maaien als nooit tevoren

De machines van het Italiaanse Peruzzo zijn toonaangevend in hun segment. Hermans legt uit: “Dat komt niet alleen door het uitgebreide gamma aan klepelmaaiers, maar ook door het grote aantal messen. Met zoveel messen op de rotor heb je als eindresultaat prachtig egaal gemaaide velden. Ook het maaien van struikgewassen is geen probleem.”

Peruzzo heeft maaiers met en zonder opvangbak. “De maaiers zonder opvang versnipperen het gras zeer fijn. Dit komt omdat in het chassis een contra-plaat zit. De rotor van de machine draait in een andere richting dan de rijrichting, waardoor het gras via deze contra-plaats opnieuw op de messen valt.” Bovendien hebben de machines wielen en een rol achteraan, waardoor ze het landschap mooi volgen. Bij machines zonder voorwielen zie je nog wel eens dat de messen te diep gaan en dan een hap uit het gras nemen. Daar heb je met de Peruzzo-maaiers dus geen last van. De maaiers met opvang hebben dan weer als voordeel dat ze meteen alle maairesten opvangen. Zo hou je een perfect maaibeeld over na het werk.”

Oog op de toekomst

Herco Machinery wil zich met de machines van Peruzzo in de toekomst meer op de landbouwsector gaan richten. “Peruzzo heeft ook voor dit segment topmachines in huis”, zegt Hermans. “Vroeger waren de machines gericht op het kleine segment, maar inmiddels zijn er ook machines voor tractoren met 100 pk. Flink wat groter, dus.” 

Sinds een jaar of 4 jaar is Herco Machinery actief met radiografisch bestuurbare machines. “Deze machines zijn perfect voor groenvoorzieningen, bijvoorbeeld bij het onderhoud van bermen. Een zelfrijdende machine doet dan het gevaarlijke werk langs de snelweg. Ideaal.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details