Platform voor de tuin- en groenprofessional
Egale spreiding, zonder te verdichten
Via slangen wordt het materiaal open geblazen. Een ideale oplossing ook voor moeilijk bereikbare plaatsen.

Egale spreiding, zonder te verdichten

Effect van bodemverbeteraar schuilt ook in aanleg

Nieuwe aanplantingen vereisen een goede voedingsbodem. Vanuit die eenvoudige waarheid ontwikkelt AcTerra onder de merknaam TerraViva® een uitgebreid gamma bodemverbeteraars en plantsubstraten voor diverse gronden. Omdat naast het juiste product ook de wijze van aanbrengen doorslaggevend is, stelt het Belgische bedrijf voor zijn professionele klanten een Express Blower® ter beschikking.

Tekst Elise Noyez    |    Beeld AcTerra

Het voorzien van een bodemverbeteraar op zich is geen garantie op succes. Bij het aanbrengen worden immers regelmatig fouten gemaakt. Wordt het materiaal niet gelijkmatig verspreid, dan zal dat – zeker in arme gronden – leiden tot plekken in het gazon of lokale beperkingen in de groeikracht van de beplanting. Een ander euvel is het materieel waarmee de bodemverbeteraar aangebracht wordt. Rijdt men met een tractor of wiellader over de gespitte grond, dan wordt dat voorbereidend werk tenietgedaan en de lucht- en waterdoorlatendheid opnieuw beknot.

Gelijkmatig verdeeld

De Express Blower® is een machine die toelaat om tal van bodemverbeteraars, plantsubstraten en zelfs boomschors op een gelijkmatige manier over de oppervlakte te verdelen, zonder te verdichten. Via slangen wordt het materiaal met een constante snelheid open geblazen, tot zo’n twee meter ver. Er is geen rijdend materieel nodig, en door dezelfde zwenkbeweging aan te houden, wordt het substraat gecontroleerd en op gelijke dikte aangebracht.

AcTerra is eigenaar van de enige Express Blower® op Belgisch grondgebied.

Ook voor grote of moeilijk bereikbare tuinen

Bijkomend voordeel is dat het materiaal door de slangen tot een afstand van 120 m van de vrachtwagen gebracht kan worden, en dat dwars door huizen of beplantingen heen. Voor moeilijk bereikbare tuinen, waar men anders veelal op kruiwagens aangewezen is, betekent dat een enorme arbeidsbesparing.

Grote projecten profiteren verder van de volcontinue werking van het systeem. Want ook tijdens de werking kan de voorraadtank aangevuld worden, waardoor men probleemloos een volle dag aan de slag blijft.

Service

AcTerra is eigenaar van de enige Express Blower® op het Belgisch grondgebied en zet de machine exclusief voor zijn professionele klanten in. Prijs en planning worden telkens op projectbasis en in samenspraak met de tuinaannemer bepaald.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details