Platform voor de tuin- en groenprofessional
Elektrisch rijden en werken nu binnen bereik van hoveniers en grootgroenbedrijven
Met de elektrische demobus kunnen klanten zelf de kracht en mogelijkheden van accu-machines ervaren.

Elektrisch rijden en werken nu binnen bereik van hoveniers en grootgroenbedrijven

100% elektrisch, tenzij het echt niet anders kan

Het is een trend die al langer aan de gang is in de wereld van hoveniers en andere groenprofessionals: de verdere opmars van elektrische machines is onstuitbaar. Steeds meer bedrijven in de groene sector staan open voor verdere elektrificatie van hun machinepark. Poel loopt hierbij voorop met een uniek concept waarbij voor een vast all-in bedrag je zowel elektrisch werkt als ook rijdt. Daarnaast bieden ze sterke merken als STIHL en Makita.  

We zijn op bezoek bij Poel Apeldoorn. Een van de drie vestigingen waar vandaan de landelijke service van Poel uitgevoerd wordt. Naast Apeldoorn zijn dat Poel Amsterdam en Poel Veghel. Eigenaar Paul van der Poel vertelt: “We zijn erg actief met de accu-machines van STIHL en Makita. Niet alleen hebben we in de loop der jaren veel kennis en voorraad opgebouwd, ook ons servicedienst heeft alle kunde en reservedelen in huis om snel een groot aantal machines te onderhouden. Poel werkt met 16 monteurs, waarvan er 2 continu onderweg zijn en klanten op locatie bezoeken. De monteurs beschikken over de modernste gereedschappen en hulpmiddelen om klanten snel een oplossing te bieden. Tel daar onze innovatieve leaseconstructies (Poel Machineplan) bij op, en het is niet moeilijk te begrijpen waardoor we succesvol in de groenmarkt zijn.”

Accu evenaart benzine: de STIHL MSA 300 levert 4,1PK met één AP500s accu.

Samenwerking met partner Broekhuis

De medewerkers van Poel hebben veel verstand van machines en gereedschappen, daarentegen wat minder van bestelbussen en bakwagens. Om de klanten een totaaloplossing te bieden, is Poel een partnerschap aangegaan met Broekhuis. Deze combinatie biedt voor een vast all-in tarief een compleet ingerichte, elektrische bedrijfswagen aan. Hiermee kun je dus elektrisch rijden en werken. Dit is niet alleen gunstig voor mens en milieu, maar het levert steeds vaker pluspunten op bij aanbestedingen van groenprojecten. Door deze samenwerking beschikken beide partijen over een demo-bus, waarmee potentiële klanten zelf de elektrische mobiliteit ervaren. Klanten kunnen hiermee zelf de kracht en mogelijkheden van het accu-gereedschap binnen de eigen werkzaamheden testen.  

STIHL-showroom Poel Veghel.

Fexibele schil van machines

Poel heeft veel ervaring met het overnemen van complete machineparken bij groenprofessionals. Deze worden vervangen door nieuwe accu-machines, althans, daar waar de werkzaamheden van de klant het toelaten. De slogan van Poel is niet voor niets: 100% elektrisch, tenzij…. Klanten die gebruik maken van het machineplan besparen door strategische inzet van machines. In veel gevallen kunnen klanten met 70% van hun oorspronkelijke aantal machines de vaste werkzaamheden goed uitvoeren. Voor de piekbelasting in de seizoenen is er altijd direct inzetbare machinecapaciteit bij Poel aanwezig. Deze kan de klant zelf inzetten voor bijvoorbeeld de blad-campagnes. Weer zo’n voorbeeld van klantgericht denken.

Onderweg laden met behulp van accupakket en zonnepanelen.

Maximale kracht, toch veilig werken

Onlangs heeft STIHL een professionele accu kettingzaag op de markt gebracht. Deze krachtpatser is vergelijkbaar met de STIHL MS 261 (4,1PK!). Dit staaltje technisch vernuft maakt gebruik van het STIHL AP accu-platform. De STIHL MSA 300 is de krachtigste machine op de markt die zijn kracht haalt uit één accu (AP 500s). Net als alle andere STIHL AP accu-machines is ook deze machine veilig inzetbaar bij regen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details