Platform voor de tuin- en groenprofessional
Elektrische veegmachines zijn milieuvriendelijker, emissievrij en geluidsarm
Ook ideaal voor gebruik rond dieren, zoals in een paardenstal.

Elektrische veegmachines zijn milieuvriendelijker, emissievrij en geluidsarm

Nieuwe, duurzame variant op benzine-veegmachines

Tielbürger is de toonaangevende Duitse fabrikant van onder andere veegmachines, onkruidborstelmachines, verticuteermachines, motormaaiers, versnipperaars en aanbouwwerktuigen. In de Benelux en Frankrijk is D.B. van der Horst de exclusieve importeur van dit merk. De laatste innovatie in het assortiment is de geheel elektrische professionele veegmachine: milieuvriendelijker, emissievrij en geluidsarm. 

D.B. Van der Horst is het meest bekend van de veegmachines. Maar, het Tielbürger assortiment is breder. Zo importeert het familiebedrijf ook vingerbalkmaaiers, verticuteermachines, onkruidborstelmachines, aanbouwwerktuigen (voor aan zitmaaiers, quads, atv’s en tweewielige trekkers) strooiers, versnipperaars en meer. 

Donat, de oprichter van het bedrijf, importeert al 52 jaar lang Tielbürger machines. Inmiddels zijn ook dochter Robine en schoonzoon René werkzaam in het bedrijf. Die laatste vertelt over de recente, in het oog springende toevoeging aan het assortiment, de Tielbürger Veegmachine Electro. 

EGO accumotor 

“We verkopen sinds 2008 professionele veegmachines, namelijk de TK36 PRO, TK38 PRO, TK48 PRO en de TK58 PRO. En deze vier modellen kunnen nu worden uitgerust met een EGO accumotor. Dat is een volledig elektrische motor.”

De eerste vraag die men vaak stelt bij accumotoren is: hoe lang kun je ermee werken? Met de krachtige accumotoren die in de Tielbürger worden geplaatst zit dat wel goed. Met een TK36 PRO Elektro met een 12Ah accu kun je onder ideale omstandigheden zo’n 130 minuten doorwerken. 

Daarna laad je de accu in circa 70 minuten weer op aan de snellader. De looptijd van de grotere modellen is wat korter, zo’n 90 tot 100 minuten. Het vermogen van de accumotor doet bovendien niet onder voor de benzinemotoren. 

Met een TK36 PRO Elektro met een 12Ah accu kun je onder ideale omstandigheden zo’n 130 minuten doorwerken.

Twee accu’s 

In de elektrische veegmachines is plaats voor twee accu’s. Er zit ook een aansluiting op de motor voor de rugpack van EGO. René: “Dat is een ruggedragen harnas met een accu erin. Die sluit je aan op de motor. Handig voor hoveniers die al in het bezit zijn van deze producten of die hun machinepark willen elektrificeren.”

Duurzaam, emissievrij en geluidsarm

Een veegmachine met elektromotor is meer duurzaam dan een benzinevariant en emissievrij. René: “De aanschafwaarde is iets hoger, maar daarmee investeer je eigenlijk al in de brandstof. Je hoeft nooit brandstof bij te kopen, want je laadt het apparaat op. Op termijn verdient de aanschaf zich dus terug.”

Ook het feit dat de machines aanzienlijk minder lawaai maken is een absoluut voordeel. René: “Als je dan ‘s ochtends om 7 uur begint, maak je niemand wakker. Het is ook ideaal voor gebruik rond dieren, zoals in een paardenstal, omdat de dieren gewoon veel minder last van het geluid hebben.”

Grotere borsteldiameter

Tot slot heeft de elektrische variant van de veegmachine nog een extraatje. De TK36 PRO Electro en de TK38 PRO Electro hebben namelijk een iets grotere borsteldiameter dan de bezinevarianten: 40 centimeter ten opzichte van 35 centimeter. 

De Tielbürger elektrische veegmachines zijn te koop bij Tielbürger dealers in het hele land. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details