Platform voor de tuin- en groenprofessional
Elektrische voertuigen op maat
De elektrische voertuigen van Frisian kregen een vernieuwde cabine.

Elektrische voertuigen op maat

Emissieloos werken steeds vaker een eis

Frisian Motors bouwt sinds 2010 elektrische voertuigen onder het merk Leffert voor onder meer de bouw en de groensector. Met een configurator kunnen klanten hun eigen voertuig naar wens samenstellen. “We onderscheiden ons van andere leveranciers met onze kennis en kunde en doordat we maatwerk kunnen leveren.”

Inzichten over meer werkcomfort werden in de praktijk gebracht.

De afgelopen twaalf jaar groeide het bedrijf uit naar een onderneming met 24 medewerkers en 29 verkooppunten in Nederland, België en Duitsland. Accountmanager Stefan Stokebrook: “We zijn aardig aan het groeien en zien vooral de laatste jaren veel vraag naar elektrische voertuigen. Ook doordat in aanbestedingen steeds vaker wordt geëist dat er gewerkt wordt zonder plaatselijke uitstoot.” Frisian Motors laat de onderdelen van de voertuigen elders produceren en assembleert ze zelf in de eigen werkplaats in het Friese Bakkeveen. Vanwege de groei is het bedrijf continu op zoek naar extra monteurs. “Momenteel hebben we zes vacatures. Zo zoeken we assemblagemedewerkers om de voertuigen in elkaar te zetten en hoofdmonteurs met een achtergrond in mechatronica, die zich ook kunnen bezighouden met service en maatwerk. Omdat de traditionele manier van een vacature plaatsen niet meer blijkt te werken, organiseerden we onlangs een open inloopdag. Daar kwamen veel mensen op af, waarvan een deel zijn gegevens heeft achtergelaten. Dus we hebben goede hoop dat we snel kunnen uitbreiden.”

Ook de deuren werden voorzien van een raampje.

Naar wens aan te passen

Frisian Motors levert vijf basismodellen, die voor veel toepassingen te gebruiken zijn, bijvoorbeeld door landschapsbeheerders, hoveniers, de bouw, de verhuursector en recreatie. Ook gemeenten en particulieren met een grote tuin of landgoed, kunnen de voertuigen goed gebruiken. Verschillen tussen de modellen zitten met name in het bereik van de accu. Het basisvoertuig is voorzien van kenteken, verlichting, dak en voorruit. De rest van het voertuig is naar wens aan te passen. Wil een klant een optie die niet standaard is? Dan wordt dat voor die klant op maat gemaakt. Van terreinbanden tot het verbouwen van het complete chassis zodat er een langere laadbak op kan. In sommige gevallen wordt zo’n maatwerkoptie vervolgens opgenomen in het standaard assortiment. Stokebrook: “Omdat we hier al zo lang mee bezig zijn, hebben we veel kennis en kunde in huis. We onderscheiden ons van andere leveranciers doordat we maatwerk kunnen leveren. Daarbij zijn we een Nederlands bedrijf, dus klanten kunnen naar ons toe komen en we hebben alle onderdelen op voorraad. Ook een voordeel in deze tijd, waarin onderdelen vaak moeilijk verkrijgbaar zijn. Wij kunnen vooralsnog overal goed aan komen. We hebben eerder het luxeprobleem dat we goed verkopen, maar over te weinig monteurs beschikken om aan de vraag te voldoen.”

Om te kunnen koelen, kan de voorruit open worden gezet.

Nieuwe, verbeterde cabine

Op de vakbeurs Groentechniek Holland introduceerde Frisian Motors een nieuwe cabine, die het bedrijf zelf ontwikkelde in samenwerking met een fabrikant die hierin gespecialiseerd is. De nieuwe cabine is leverbaar vanaf januari 2023 en werd gemaakt naar aanleiding van vragen van klanten. “De oude cabine was vooral ingericht om zo veel mogelijk uit de wind en de regen te zitten. De nieuwe cabine is beter afgesloten. De voorruit kan open voor koeling en ook in de deuren kan een raampje open. We hebben deze inzichten in de loop der jaren verzameld en nu dus in de praktijk gebracht. De oude cabine blijft overigens voorlopig nog gewoon leverbaar. Er zit wat prijsverschil tussen, dus de keuze blijft aan de klant.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details