Platform voor de tuin- en groenprofessional
Emissieloos de binnenstad in
De stad in voor een klus? Geen probleem: de eDaily mag in alle milieuzones komen.

Emissieloos de binnenstad in

Dezelfde mogelijkheiden als een dieseluitvoering

Op zoek naar een voertuig dat groen is, de milieuzones in mag en talloze opties heeft? Daar heeft IVECO een oplossing voor. IVECO komt met een elektrisch voertuig dat van alle markten thuis is, dus ook van de hoveniersmarkt. Volgens Loek Vroon, Operationeel Directeur IVECO NLS, biedt de eDaily dezelfde mogelijkheden als de dieselversie.

De eDaily met veelzijdige laadbak, die kan kippen.

Van licht tot zwaar

IVECO is een grote speler in de transportwereld. Haar range loopt uiteen van lichte tot zware bedrijfsvoertuigen. Van bedrijfswagens tot stadsbussen, en van hoveniers tot de brandweer. Vroon, verantwoordelijk voor dealer sales en marketing, vertelt dat zij vooral in het zwaardere werk zitten. “Alles is mogelijk met ons voertuiggamma, en er is veel zelf aan te passen: je kunt de opbouw lokaal verzorgen of een laadbak bestellen die er vanuit de fabriek al op zit. De mogelijkheden voor de hovenier zijn eindeloos.”

Er is veel plek in de eDaily, zowel voor personeel als voor snoeispul.

Van diesel tot groen

Men is volgens Vroon tot nu toe goed bekend met de dieselvariant. Maar IVECO komt nu met een innovatie: de ‘just electric’. “Met de milieuzones en het feit dat we steeds duurzamer bezig zijn, is het verstandig om eens verder te kijken dan een dieselvoertuig,” legt Vroon uit.

In september 2022 is in Hannover op de IAA daarom de eDaily gepresenteerd aan de pers. En op de Groene Sector Vakbeurs een paar weken geleden is het voertuig aan het grote publiek gepresenteerd. De verwachting is dat tegen mei-juni van dit jaar de eDaily bij de dealers staat.

De specs

De eDaily is een elektrisch aangedreven voertuig met 3.5 tot 7.2 ton gross vehicle weight en achterwielaandrijving. Het voertuig heeft tot 140 kW (188 pk) maximumvermogen en 400 Nm piekkoppel. “Daarnaast heeft de overheid besloten dat je een elektrisch voertuig van 4.25 ton mag besturen met een B-rijbewijs in plaats van met een C-rijbewijs. Normaal is het maximale gewicht van een voertuig voor een B-rijbewijs 3.5 ton, maar een elektrisch voertuig is nou eenmaal zwaarder door de accupakketten. De overheid wil groene energie promoten, dus dat is een mooi bijkomend voordeel.”

De eDaily is gemakkelijk en snel op te laden.

Het bereik van de eDaily is een van de weinige verschillen ten opzichte van een diesel. “Als je ’s middags thuiskomt, zet je hem aan de thuislader of bij je bedrijf, en dan is ‘ie de volgende dag weer helemaal opgeladen. En met 30 minuten laden kan er weer 100 kilometer gereden worden.”

Groen en hetzelfde

“Veel mensen denken bij een elektrisch voertuig aan een voertuig met minder specificaties. Maar de eDaily is gelijkwaardig aan de dieselvariant. Het is eigenlijk exact dezelfde auto, je levert niks in. De opbouw en kracht zijn gewoon hetzelfde als je verwacht van een dieselvariant.” Ook een hoogwerkeropbouw kan gecombineerd worden met de eDaily.

IVECO is uniek, omdat ze voor alles een oplossing bieden. “Het is de perfecte oplossing, want je kan een 3.5 ton aanhanger aankoppelen en van alles vervoeren. Het bereik dat loopt van 3.5 tot 7.2 ton is enorm. Daarnaast hebben we ook veel varianten, waardoor we erg veelzijdig zijn. Voor hoveniers is het ideaal om een open laadbak te hebben in combinatie met een dubbele cabine. Zo kunnen er meerdere mensen, gereedschap of snoeispul meegenomen worden. En bovendien kan er daarachter gewoon nog een zware aanhanger.

Vroon geeft aan dat de eDaily een driezijdige kippende laadbak heeft die er in de fabriek al op gemonteerd kan worden. “Perfect voor de hovenier dus, zeker in combinatie met het toenemende aantal milieuzones. Zo kan de hovenier probleemloos de binnenstad in. De veelzijdigheid van het chassis maakt het voor elke toepassing inzetbaar. Kortom: het ideale hoveniersvoertuig.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details