Platform voor de tuin- en groenprofessional
Energiezuinig zwembaden reinigen en verwarmen
De milieuvriendelijke zwembadwarmtepomp Vitalia Silent Flow Inverter.

Energiezuinig zwembaden reinigen en verwarmen

Duurzame zwembaden met milieuvriendelijke oplossingen

Bij het onderhoud, de reiniging en verwarming van zwembaden zijn energie- en waterbesparing steeds belangrijker. Daarom levert CF Group een uitgebreid assortiment aan innovatieve producten die hieraan bijdragen.

CF Group is met twaalf productie- en logistieke vestigingen in meer dan veertig landen uitgegroeid tot een belangrijke speler op de markt voor zwembad- en wateronderhoud. Het bedrijf levert kwaliteitsproducten van meer dan vijftien merken. Duurzaamheid is een belangrijke pijler van CF Group, vertelt Operation & Product Manager Gil Galle. “We werken actief aan het verminderen van de impact van ons bedrijf op de natuurlijke hulpbronnen. Dat is stap één. Daarnaast bieden we de eindgebruiker oplossingen om zo waterbesparend en energiezuinig mogelijk van hun zwembad te kunnen genieten. Uiteraard spelen daarnaast gebruiksgemak en het verminderen van geluidsoverlast ook een grote rol.”

Voor de waterontsmetting levert CF Group chemicaliënvrije UV-reactoren.

Voor de waterontsmetting levert CF Group chemicaliënvrije UV-reactoren.

Slimme oplossingen

Het assortiment is zeer uitgebreid. Zo is er de Vitalia Silent Flow Inverter zwembadwarmtepomp. Deze milieuvriendelijke zwembadverwarming heeft een zeer groot verdampingsoppervlak, past traploos naar behoefte de ventilator aan en de luchtuitblaas gebeurt aan de achterkant van de pomp. De robuuste pomp werkt uiterst stil, heeft twee modi (Boost en Silence) en wordt standaard geleverd met WiFi-module. 

De polycarbonaat Eclipse lamellen zorgen ervoor dat het zwembadwater bij de eerste lentezon al kan opwarmen zonder energie te verbruiken. Alle lichtinval wordt dankzij de gesloten scharnier- en zwarte laag van deze lamel uitgesloten. Deze lamellen zijn geschikt voor opbouw- en inbouwrolluiken.

Polycarbonaat Eclipse lamellen zorgen ervoor dat het zwembadwater bij de eerste lentezon al kan opwarmen zonder energie te verbruiken.

Daarnaast zorgen ook de Helipool zonnepanelen voor wateropwarming zonder energieverbruik. Dit paneel heeft één collectortype met in totaal acht mogelijke uitgangen en bestaat in twee versies (1,2 en 2,22 m²) waardoor elke opstelling en een eenvoudige montage gegarandeerd is. Galle: “Net als in hun huizen, willen mensen ook bij hun zwembaden het energieverbruik zo laag mogelijk houden. Gelukkig zijn er inmiddels al vele oplossingen beschikbaar. Daarnaast is het zaak om water te besparen en daar zijn ook oplossingen voor.”

Zoals het Isi’o voorfilter. Die zorgt ervoor dat het water van de terugspoeling hergebruikt wordt, zodat er minder water hoeft worden weggespoeld. 

Voor de waterontsmetting levert CF Group chemicaliënvrije UV-reactoren. De UV-reactor wordt na het filter geplaatst. De UV-C stralen hebben een golflengte van 254nm. Met deze golflengte kunnen de stralen alle micro-organismen, bacteriën en virussen doden. Hierdoor zijn minder chemicaliën nodig, voelt het water aangenamer aan en hoeft het water minder snel ververst te worden. Dit voorkomt waterverspilling. “Daarnaast hebben we een waterreservoir waarin tot 30.000 liter water kan worden opgeslagen tijdens onderhoudswerkzaamheden aan het zwembad.”

De tank kan geïnstalleerd worden op een vlakke, horizontale ondergrond, boven of onder het niveau van het zwembad, en kan door de zwaartekracht of door middel van een pomp (niet meegeleverd) geleegd worden. Om vervanging van zwembaduitrusting uit te stellen, besteedt CF Group tot slot ook veel aandacht aan onderhoud. Sinds vorig jaar roept het bedrijf met de ‘Boost your maintenance’-campagne op om met goed onderhoud de levensduur van het zwembad te verlengen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details