Platform voor de tuin- en groenprofessional
Ergonomie ontmoet ongeëvenaarde kracht en prestaties
De Pro X-tuinmachines zijn ontwikkeld met krachtige motoren en sterke, duurzame materialen.

Ergonomie ontmoet ongeëvenaarde kracht en prestaties

Sterk, duurzaam en slim

De afgelopen jaren wonnen accu-aangedreven tuinmachines aanzienlijk aan populariteit. Desondanks bestaan er nog steeds twijfels over de duurzaamheid en het vermogen van deze accu’s in vergelijking met de traditionele benzinemotoren. EGO neemt deze twijfels weg met de introductie van hun nieuwe reeks professionele op accu’s aangedreven tuinmachines én efficiënte laadoplossingen. Ook de bijhorende software moet qua robuustheid zeker niet onderdoen …

De serie biedt maximale prestaties, flexibiliteit en duurzaamheid voor de zwaarste klussen in de groensector.

EGO Power+, de specialist in accu-tuinmachines, lanceert in 2024 een nieuwe reeks professionele producten onder de naam Pro X. Deze innovatieve serie biedt maximale prestaties, flexibiliteit en duurzaamheid voor de zwaarste klussen in de groensector. 

Philippe Schoenmaeckers, accountmanager België bij importeur en groothandel Stierman De Leeuw: “De Pro X-tuinmachines zijn ontwikkeld met krachtige motoren en sterke, duurzame materialen, zoals carbon-fiber, massief stalen aandrijfassen, robuuste tandwielkasten en aluminium maaidekken. Ze overtreffen hun brandstof-equivalenten in looptijd en comfort, zonder lawaai, uitstoot en trillingen. Maar ook op het vlak van vermogen doen ze niet onder voor hun brandstof-varianten. Het Pro X-assortiment omvat onder andere een loopmaaier, een kettingzaag, een grastrimmer, een bosmaaier, een heggenschaar, een bladblazer, een telescopisch snoeisysteem én een geavanceerd laadsysteem. Alle machines zijn uitwisselbaar met alle EGO-accu’s, waardoor de gebruiker de optimale efficiëntie kan kiezen voor elke klus.” 

EGO werkt met een 56 V-accusysteem.

Maximale kracht, minimale hitte

De gepatenteerde 56V ARC Lithium™ accu’s zijn speciaal ontwikkeld om topprestaties te leveren. Ze overtreffen alle andere draagbare accu’s op de markt met de hoogste energiecapaciteit, langere gebruiksduur en razendsnelle oplaadtijd.

Altijd voldoende energie beschikbaar om een hele dag te kunnen doorwerken.

“EGO werkt namelijk, als een van de weinigen, met een 56 V-accusysteem”, legt Philippe uit. “Wanneer je volt x ampère doet, is dat het aantal wattuur ofwel de hoeveelheid energie voor een specifieke tijdsperiode. Het voltage van een accu bepaalt hoeveel kracht een accu kan leveren op één specifiek moment. Hierbij geldt, hoe hoger het voltage van het gereedschap, des te krachtiger de machine. Let op, hoe meer voltage en ampèrage, hoe zwaarder ook de accu wordt. Dit is het mooie van EGO, want zij hebben draagbare accu’s variërend van 2,5 Ah tot 12 Ah waarbij de 2,5 de lichtste is en de 12 de zwaarste. Omdat alle accu’s op alle machines passen kun je dit dus helemaal op de gebruiker afstemmen. Ze kunnen met het volledige assortiment tuinmachines worden gebruikt, waardoor de professional voor elke tuinklus verzekerd is van maximale kracht en efficiëntie.”

De accu’s combineren het ARC-vormige design met de KeepCool™-technologie om de cellen koel te houden, oververhitting en defecten te voorkomen. Dankzij het geavanceerde energiebeheersysteem werken deze accu’s naadloos samen met alle tuinapparatuur, resulterend in ongeëvenaarde kracht, prestatie en gebruikstijd. 

Supersnel laden

Philippe: “Een belangrijke toevoeging aan de Pro X-serie is het revolutionaire acculaadsysteem, dat onder andere bestaat uit een draagbare en supersnelle Power Bank en een lader: Power Hub(PGX 1600W). Met één enkele lader (en dus één stekker) kun je ’s nachts tot 70 accu’s opladen. Met de Power Hub kan ook de Power Bank – met de 40 Ah highcapacity-accu – worden opgeladen. Zodat er altijd voldoende energie beschikbaar is om een hele dag te kunnen doorwerken.”

Bovendien heeft EGO een nieuwe Connect-app ontwikkeld, die via Bluetooth en WiFi verbinding maakt met de Pro X-machines en het acculaadsysteem. Met deze app kan de gebruiker het machinepark op afstand beheren, controleren en optimaliseren, inclusief het laadproces, het gebruik, het onderhoud en de firmware-updates. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details