Platform voor de tuin- en groenprofessional
Exclusieve betonproducten van hoogwaardige Duitse kwaliteit
Frederique Huting (Letterdesk)

Exclusieve betonproducten van hoogwaardige Duitse kwaliteit

‘Oneindig veel mogelijkheden voor esthetische en praktische buitenruimtes’

Al jaren is Metten Stein+Design een begrip onder architecten, tuinontwerpers en hoveniers. Het bedrijf is gespecialiseerd in exclusieve betonproducten waarbij veel maatwerk mogelijk is. Met deze knowhow en skills biedt Metten oneindig veel mogelijkheden voor esthetische en praktische buitenruimtes.

Metten Stein+Design werd eind jaren ’20 van de vorige eeuw opgericht in Duitsland. Vlakbij Keulen ontstond het familiebedrijf, dat momenteel in heel Europa en ver daarbuiten haar producten heeft liggen. “Een tuin is een emotioneel product”, vertelt Marcel Schemkes, verkoopleider van Metten Stein+Design in Nederland. “Iedereen heeft er een ander gevoel bij en ieders wensen zijn uniek.” En dat is waar Metten met zijn brede assortiment aan standaard leverbare betonproducten op inspeelt. Daarbij maakt het bedrijf ook met veel liefde producten op maat.

“We krijgen soms heel specifieke aanvragen, zoals donkere tegels van een precies formaat met exact 3% zichtbare graniet granulaat,” zegt Schemkes. “Zulke wensen waarmaken, is typisch Metten. Leveren tot achter de puntkomma.”

Werken aan de toekomst

Duurzaamheid en innovatie zijn voor Metten Stein+Design erg belangrijk. Het bedrijf treft veel maatregelen om CO2-uitstoot te beperken. Zo is de volledige productie in Duitsland sinds 2020 klimaatneutraal. Metten heeft daarom als eerste internationale betonsteenfabrikant het zilveren CSC-certificaat ontvangen. 

Daarnaast komt meer dan zeventig procent van alle grondstoffen binnen een straal van maximaal 65  kilometer rondom de fabriek. “In Duitsland is het voor architecten heel belangrijk hoe groen materialen zijn”, vertelt Schemkes. Metten Stein+Design is daarom ook voortdurend op zoek naar nieuwe grondstoffen en technologieën. 

En dat werpt zijn vruchten af: na 7 jaar voorbereiding is in 2021 de nieuwe EcoTerra technologie geïntroduceerd. Hiermee kunnen stenen zonder cement in een toplaag verwerkt worden. De CO2-uitstoot per vierkante meter is 15 procent lager. “Maar de eindkwaliteit is hoger”, vervolgt Schemkes. “Dat merk je aan het vuilbestendige en kleurvaste steenoppervlak. Niet gek dus, dat deze duurzame betontechnologie wereldwijd is aangemeld voor een patent.”

Deze technologie werd verder doorontwikkeld. Het resultaat? 100 procent cementvrije stenen. De stenen komen dit jaar op de markt en verminderen de CO2-uitstoot tot 60 procent ten opzichte van niet-EcoTerra betonproducten. 

Uitdagingen omarmen

Metten Stein+Design produceert fijn maatwerk en schittert in bijzondere betonoplossingen. “We hebben standaardproducten, maar houden ook juist van uitdagingen. We hebben veel kennis van productiemethodes en die kunnen we inzetten in allerlei projecten”, zegt Schemkes. 

Metten krijgt ook aanvragen voor tuinen van consumenten die de rest van hun leven gebruik willen maken van hun tuin: “We houden rekening met leeftijd door te kijken naar een veilige en comfortabele begaanbaarheid en de mate van onderhoud die de producten vragen. We leveren  aanvullende producten zoals een “luie” trappartij of een bordesplaat inclusief verlichting bij de voordeur. En natuurlijk helemaal op maat. Daarin zijn wij een sparringpartner voor hoveniers, tuinontwerpers en landschapsarchitecten”

Een eerlijk verhaal

Bij de Steengalerie bij het kantoor van Metten Stein+Design in Nederland liggen voorbeelden van hun producten: “Het is belangrijk om opdrachtgevers een eerlijk verhaal te vertellen. We kunnen op deze manier laten zien hoe mooi onze producten er nog bijliggen na jarenlange blootstelling aan verschillende weersomstandigheden. Dit voorkomt teleurstellingen en toont de waarde van een Premium merk.  De Steengalerie is ook het centrale punt waar ontwerpers en architecten hun wensen voor maatwerk bespreken, zoals overleg over maatvoeringen en de samenstelling van specifieke recepturen. Vervolgens begeleiden wij de hovenier en aannemer in het proces van inkoop en verwerking.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details