Platform voor de tuin- en groenprofessional
Frontmaaier van Walker: Een buitengewoon en krachtig beestje
De R21 is uitgevoerd met een mulcher.

Frontmaaier van Walker: Een buitengewoon en krachtig beestje

Het is volgens directeur en eigenaar Lankhaar de ideale machine voor de hovenier of de particulier met een groot gazon. “Het heeft een krachtige Kohlermotor, een opklapbaar maaidek en is aantrekkelijk geprijsd; de frontmaaier R21 van Walker creëert een prachtig maaibeeld.”

Lankhaar Techniek uit Eethen is importeur van machines van verschillende merken waaronder Walker, Billy Goat en Hustler en heeft recent het merk Kwern toegevoegd aan het assortiment. “Wij leveren meer dan 30 internationaal bekende merken aan dealers in Nederland. Het zijn onderscheidende merken waaronder de Walker zeroturn frontmaaiers.”

De Walker R21 is het instapmodel frontmaaier. “Het is een complete machine waarop mulchdekken van 107 en 122 centimeter passen. Het grote voordeel van een frontmaaier is dat het een uitstekend maaibeeld levert; de machine volgt nauwkeurig het terrein, de hoeken en kanten. Moeiteloos is het gras rondom bomen eenvoudig te maaien.” 

Ook over het vermogen van de R21 is Lankhaar zeer te spreken. “De machine is voorzien van een tweecilinder Kohlermotor en levert 21 pk aan vermogen. Dat is behoorlijk. Dat het maaidek aan de voorzijde zit is eveneens een groot voordeel. Voor het vereiste onderhoud is het eenvoudig om deze verticaal te plaatsen. Dat is op zijn tijd namelijk wenselijk, net als het controleren op scherpte van de messen. Moeizaam onder een machine kruipen is verleden tijd. Door de verticale mogelijkheden past de R21 prima op een aanhanger en neemt in een schuur minder ruimte in beslag.”

De R21 van Walker is geschikt voor een breed scala aan eindgebruikers, waaronder particulieren, hoveniersbedrijven en sociale werkvoorzieningen.

Zeroturn

“Voor alle typen machines van het merk Walker geldt; het is een zeroturn machine. De machine is voorzien van drie hendels: eentje is voor de cruise control waarmee de snelheid te regelen is. Met de overige zijn het linker- en rechterwiel afzonderlijk van elkaar te bedienen; hiermee stuur je. Het lijkt ingewikkeld en eerlijk is eerlijk: het is even wennen. Maar als je dit principe eenmaal onder de knie hebt, dan maai je veel sneller en nauwkeuriger. Je wilt niet anders meer. Zeker als je merkt dat het besturen rondom een boom of langs borders probleemloos gaat.” 

Ook over de samenstelling van de onderdelen is volgens Lankhaar door de producent goed nagedacht. “Het maaidek bestaat niet uit een geheel geperste constructie, maar is vakkundig aan elkaar gelast en daarbij ook eenvoudig in hoogte te stellen. Walker levert niet alleen mulchers, zoals de R21, maar heeft ook uitvoeringen met een opvangsysteem; de zogenaamde GHS-modellen met grote blower en opvangcontainer. De messen gooien het gras naar achteren, tegen de blower aan, die het vervolgens in de opvangbak blaast. 

Optimaal opvangsysteem

Lankhaar tot slot: “De R21 van Walker is geschikt voor een breed scala aan eindgebruikers, waaronder particulieren, hoveniersbedrijven en sociale werkvoorzieningen. Het verschil tussen de R21 en een volgende exemplaar is dat bij de eerste het maaidek is aangedreven door een v-snaar en bij de anderen door een aftakas. De hovenier die een dag in de week maait, de particulier met een grote tuin, een agrariër met een schapenweide, maar ook iemand die veel moet manoeuvreren en rondom bomen moet draaien. De R21 is en blijft een buitengewoon en krachtig beestje. Eenmaal eraan gewend, dan wil de gebruiker nooit meer anders.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details