Platform voor de tuin- en groenprofessional
garDsign bindt klanten met tekenjetuin
Teunis van de Pol.

garDsign bindt klanten met tekenjetuin

Een 3D-tool waarmee je gemakkelijk en snel een tuinontwerp maakt

Tien jaar geleden ging Teunis van de Pol online met een tekentool voor het ontwerpen van tuinen. Dankzij de offertetool stel je simpel de offerte van je ontwerp op, die je met één druk op de knop deelt met je klant. “Met tekenjetuin maken consumenten als het ware hun eigen offerte klaar. Snel, efficiënt en erg toegankelijk. De 3D-tool geeft ook meteen een beeld van het eindresultaat.”

In het verleden ging je als hovenier bij de consument langs voor een tuinontwerp. Inmeten, samples laten zien en nog een keer terugkomen, want is er wel goed ingemeten? Dat kon sneller. “Ik merkte dat het offertetraject heel veel tijd in beslag nam. Samen met mijn broer bedacht ik een tekentool die meegaat met de tijd. Bedrijven kunnen deze tool inzetten in hun offertetraject. De consument visualiseert hun vraag en jij maakt de offerte met hen. Gewoon in hetzelfde systeem.”

Van de Pol en zijn broer wilden inspelen op de digitalisering. “Als je als hovenier de postcode en het huisnummer van de klant opzoekt in de tool krijg je alle basisgegevens. Van kavel tot aan luchtfoto. Dit zorgt voor enorm veel tijdbesparing. Je hoeft niet meer naar de consument toe en kunt gemakkelijk missende elementen in de tool slepen.”

Het team van garDsign.

Visualiseren

Met dit idee kan je de consumenten ook meer betrekken in het verkoopproces. “We wilden de offerteflow digitaliseren, zodat we meer klantenbinding konden realiseren. Je wilt gewoon iets zien voordat je het koopt en met deze tool kunnen consumenten dat heel goed visualiseren. Veel consumenten vinden het enorm fijn om zo betrokken te zijn en te weten wat ze te wachten staat. Als bedrijf kom je dan erg transparant over en dat wekt weer veel vertrouwen.”

Van de nieuwste trends en productontwikkelingen tot ontwerptips die je direct in jouw werk kunt toepassen: garDsign is er voor iedereen. “We delen graag alle kennis die we hebben. Ook bieden we informatie over de klimaattransitie en biodiversiteit. Door van elkaar te leren, leggen we nieuwe verbanden en delen we onze kennis om aankomende, startende en ervaren groenprofessionals te helpen hun leefomgeving te verbeteren én verduurzamen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details