Platform voor de tuin- en groenprofessional
Gemeente Bladel kiest voor Weijtmans
Landelijk bekende Bladelse Heksenboom is in 2019 verkozen tot boom van het jaar.

Gemeente Bladel kiest voor Weijtmans

De Brabantse gemeente Bladel heeft voor Boomrooierij Weijtmans gekozen om het boomonderhoud in de openbare ruimte binnen de gemeentegrenzen te gaan verzorgen. De opdracht is toegewezen na het doorlopen van een Europese aanbesteding.

Het project betreft het onderhoud van de bomen en bijkomende werkzaamheden en heeft een looptijd tot eind 2023; met optie tot verlenging tot 2026. De werkzaamheden die door Boomrooierij Weijtmans uitgevoerd gaan worden betreffen het snoeien en rooien van bomen, het verwijderen van stobben, de aanplant van nieuwe bomen inclusief nazorg en het uitvoeren van boomveiligheidscontroles.

Met het verlenen van deze opdracht heeft de gemeente uitwerking gegeven aan de doelstelling om openbaar groen, en dan specifiek de bomen, op een duurzame wijze in de gewenste groei-, veiligheids- en onderhoudstoestand te brengen en te houden. Een gezond bomenbestand draagt bij aan een aantrekkelijke omgeving voor inwoners en bezoekers in de gemeente Bladel.

In maart zal begonnen worden met het snoeien van de vormbomen. Informatie over dit project en alle toekomstige werkzaamheden zijn te vinden op het speciaal hiervoor in het leven geroepen informatieplatform www.boombeheerbladel.nl

Het Noord-Brabantse Bladel ligt langs de A67 en bestaat uit de kernen Bladel, Casteren, Hapert, Dalem, Hoogeloon en Netersel. Bladel is landelijk bekend geworden door de Heksenboom. Deze markante en monumentale, ruim 130-jaar oude beuk staat op het Landgoed Ten Vorsel en is in 2019 verkozen tot boom van het jaar. Deze boom is geen onderdeel van deze opdracht.

Projectmatig boomonderhoud is één van de specialismen van Boomrooierij Weijtmans. In een groot aantal gemeentes in Nederland ontzorgt Weijtmans de overheid op het gebied van boomonderhoud en bosbeheer. De Udenhoutse onderneming is o.a. actief in ABG-Gemeenten, Eindhoven, Nissewaard, Tilburg, Treemark Woerden en dan nu ook in Bladel. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details