Platform voor de tuin- en groenprofessional
Producten

GIANT presenteert spectaculaire innovaties op de Groene Sector Vakbeurs

G2200E-X-TRA
Met ruim 200 aanbouwdelen zijn alle werkzaamheden uit te voeren.

Tekst | Mark Koopmans

Beeld | Tobroco Machines

1 februari 2022 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Eindelijk is het weer zover; we mogen weer met zijn allen naar vakbeurzen. En voor groenprofessionals is er natuurlijk de Groene Sector Vakbeurs die op 8, 9 en 10 maart 2022 wordt gehouden in Hardenberg. Tobroco-GIANT, de fabrikant van de bekende GIANT machines en aanbouwdelen, kan daar natuurlijk niet ontbreken. Ze presenteren er een paar echte noviteiten waarbij met name de elektrische trilplaten en elektrische stampers in het oog springen. Daarnaast presenteert men de wielladers, skidsteers en aanbouwdelen waar GIANT een enorm goede reputatie in de groensector mee heeft opgebouwd.

De G1500 is voorzien van 4 wielmotoren en heeft altijd voldoende grip.

Op stand 561 wordt in maart 2022 een wereldprimeur getoond. GIANT presenteert daar zijn eerste elektrische trilplaten en stampers. Evert van den Broek, verantwoordelijk voor de marketing & communicatie van Tobroco-GIANT legt uit hoe het zo gekomen is: “In juni 2021 hebben we Ulbo Machinery overgenomen. Deze Nederlandse fabrikant van verdichtingsmachines staat bekend om zijn merk Samac. Mede door deze overname hebben we samen een elektrische trilplaat en trilstamper kunnen ontwikkelen die perfect door hoveniers en groenaannemers zijn in te zetten voor hun projecten. We maken gebruik van een Honda elektromotor en na een intensieve periode van ontwikkelen en testen heeft Tobroco-GIANT als eerste Europese fabrikant toestemming van Honda Engines om onze elektrische trilplaat in productie te nemen. Daar zijn we enorm trots op.” Bij GIANT had men tot doel om een trilplaat te ontwikkelen die in prestaties minstens gelijkwaardig zou zijn aan de benzine-variant, en daar is men in geslaagd. De elektrische aangedreven GIANT GP1950E heeft een motorvermogen van 1,6 kW, weegt 103 kg en heeft een slagkracht van 19,1 kN. Afhankelijk van de bodem zorgt dit voor een snelheid tot 32 m/min.

De elektrische G2200E X-TRA komt nu met 5 jaar garantie.

De beste componenten

Maar er zijn meer machines voor groenprofessionals te bewonderen. Zo toont men er een skidsteer lader en diverse varianten wielladers. Eén ding hebben al deze machines met elkaar gemeen; ze zijn ontwikkeld met de gebruiker in gedachten. Dankzij de state-of-the-art technologie, continue innovatie en de beste componenten van Kubota, Bosch Rexroth en Comer, worden GIANT machines en aanbouwdelen met de grootste zorgvuldigheid, kwaliteit en inzet geproduceerd. Ook binnen de wielladers zijn inmiddels elektrische varianten beschikbaar en ook die zullen prominent op de GIANT stand getoond worden.

De eerste elektrische trilplaat van GIANT: de GP1950E.

In Oisterwijk, daar waar Tobroco-GIANT al sinds 2003 zijn machines produceert, wordt momenteel hard gewerkt aan een enorme nieuwbouw. Hiermee wordt de beschikbare productieruimte spectaculair uitgebreid. Daarnaast vindt er op een andere locatie in Oisterwijk een grondige verbouwing plaats voor het toekomstige experience center. Van den Broek wil alvast wel een tipje van de sluier oplichten over wat daar gerealiseerd gaat worden: “Het experience center wordt ook benut om klanten uitgebreid kennis te laten maken met onze machines, aanbouwdelen en andere producten. Tevens zullen we daar een nieuwe afdeling opstarten om maatwerk te leveren. Want ondanks onze gestage groei en daarmee gepaard gaande schaalvergroting, willen we blijven aansluiten bij de specifieke behoeften van onze individuele klanten. Om dit ook in de toekomst efficiënt en daarmee marktconform aan te kunnen blijven bieden, gaan we in een separaat gedeelte van onze productie de opgedane klantspecifieke marktkennis bundelen. We blijven daarmee trouw aan onze missie om machines te blijven bouwen waar onze klanten op zitten te wachten.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Michel van Strijp

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details