Platform voor de tuin- en groenprofessional
Goede samenwerking en korte lijntjes. Goede samenwerking en korte lijntjes
De Ariens Zenith E in actie.

Goede samenwerking en korte lijntjes. Goede samenwerking en korte lijntjes

Al sinds 1958 verkoopt Helthuis Tuin- en Parkmachines een groot assortiment aan machines. Zo is Helthuis officiële importeur van merken als Ariens, Countax, Gravely, Vari en Westwood. Peter Helthuis, eigenaar van Helthuis Tuin- en Parkmachines, vertelt: “We bieden een breed pakket, bij ons vind je alles wat je zoekt. Van zitmaaiers tot ruwterreinmaaiers en van loopmaaiers tot gazonmaaiers: niets is te gek. En die expertise delen we graag met de hele Benelux!”

Het accusysteem van de Ariens Zenith E.

De laatste jaren groeit de verkoop van zitmaaiers met stickbesturing zichtbaar. Helthuis legt uit: “Het is een hele efficiënte manier van maaien. Met een zero-turn zitmaaier bespaar je in de gemiddelde tuin dertig tot vijftig procent op de totale maaitijd.” En dat is handig: het levert niet alleen extra tijd op, maar je bespaart ook op de brandstofkosten. “Vergelijk het met een auto: als je meer rijdt, heb je ook hogere kosten. En met de huidige brandstofprijzen is het natuurlijk geen overbodige luxe als je kunt besparen!”

Maar er zijn nog meer redenen waarom een zero-turn zitmaaier zo populair is. Met zo’n maaier draai je namelijk gemakkelijk op de plek rond. Het is een zeer wendbaar voertuig. Helthuis: “Ik moet altijd denken aan het camping-verhaal. De caravans stonden op zo’n manier opgesteld dat een normale maaier achteruit en terug moest rijden om het gebied tussen de caravans te maaien. Toen ze met een zero-turn maaier kwamen, draaide ze eenvoudig op de plek. Hierdoor hoefden ze niet meer achteruit te rijden: dat bespaarde een hoop tijd én geluidsoverlast.”

De elektrische zitmaaier van Ariens.

In het afgelopen jaar heeft Ariens een elektrische maaier geïntroduceerd. Dat is een mooie ontwikkeling voor de grasmaaierwereld: “We willen met z’n allen de CO2-uitstoot verminderen en daarom is de elektrische grasmaaier van Ariens een mooie oplossing. Zo’n ontwikkeling brengt voordelen met zich mee: je bespaart namelijk niet alleen op energie- en onderhoudskosten, maar ook het geluidsniveau is aanzienlijk lager. En dat allemaal terwijl je goed doet voor het milieu. Dat is nog eens groen en gezond grasmaaien!”

Demo’s

Helthuis verkoopt tuin- en parkmachines aan professionals en particulieren. Dat doen ze in nauwe samenwerking met onder andere leverancier Ariens. “Wij zijn een echt familiebedrijf, net als Ariens. Daardoor hebben we al jaren een erg goede relatie. Samen zorgen we ervoor dat we onze klanten het beste product kunnen bieden. Dat doen we onder andere door demo’s te draaien met professionals. Onze mensen draaien heel wat uren op een grasmaaier en zo doen we ervaring op. Zo zien we meteen hoe efficiënt de maaier is en wat de onderhouds- en brandstofkosten zijn.”

Bovenaanzicht van de zero-turn zitmaaier.

Helthuis werkt sterk dealer-ondersteunend. De lijntjes zijn dan ook vaak kort. “Groenprofessionals kunnen gewoon rechtstreeks contact met mij opnemen”, vertelt Helthuis. “Zo is er één aanspreekpunt en kunnen we snel schakelen. En als extra ondersteuning zijn we ook altijd op zaterdag geopend. Bij vragen, zijn we dus altijd direct bereikbaar!” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details