Platform voor de tuin- en groenprofessional
GreenMax haalt gebruikte gietranden gratis op: ‘We maken de cirkel rond’
De gietrand is een zeer doelmatige oplossing om inboet bij jonge bomen te voorkomen.

GreenMax haalt gebruikte gietranden gratis op: ‘We maken de cirkel rond’

Droge grond binnen de stedelijke omgeving zorgt voor groeiproblemen bij jonge aanplant. Om de afname van vitaliteit tegen te gaan worden gietranden ingezet. Het is een zeer doelmatige oplossing om inboet bij nieuwe aanplant te voorkomen. De gietrand is een effectief hulpmiddel om jonge bomen direct bij de wortels te bewateren. Daarnaast is het een goede bescherming tegen maaischade en strooizout. 

Verspilling van recyclebaar materiaal

Gietranden hebben meestal na 3 jaar hun belangrijkste taak voldaan: ze hebben de jonge boom een goede start gegeven om uit te groeien tot een volwassen, functionele boom. Normaal gesproken zou u hierna tussen twee opties kunnen kiezen: 1) de gietranden inleveren bij het plastic afval of 2) de gietranden hergebruiken voor nieuwe aanplant.

Wanneer er voor de eerste optie wordt gekozen, blijkt in de praktijk helaas dat gebruikte gietranden vaak alsnog in de restcontainer belanden en verbrand worden. Dit is een enorme verspilling, omdat de gebruikte gietranden volledig te verwerken zijn tot een nieuw product.

Circulair assortiment

Nagenoeg het gehele assortiment van GreenMax is circulair. Dat houdt in dat de producten van GreenMax zijn geproduceerd uit gerecycled materiaal én opnieuw gerecycled kunnen worden. De circulaire producten zijn van kunststof, omdat dit materiaal een zeer lange levensduur heeft en uitstekend recyclebaar is.

De gratis ophaalservice van GreenMax in Nederland.

Zicht op het recyclingproces

Zo zijn ook de gietranden van GreenMax uiterst geschikt om te recyclen. Om verspilling van gebruikte gietranden tegen te gaan, biedt GreenMax haar klanten daarom de duurzame en unieke mogelijkheid om gebruikte gietranden kosteloos op te laten halen door eigen transporteurs. De gebruikte gietranden worden gerecycled tot een nieuw product. Zo heeft het bedrijf van begin tot eind zicht op het recyclingproces en maken ze de cirkel rond. 

Recyclen doen we samen

Naast het feit dat klanten geen stortkosten hoeven te betalen en volledig worden ontzorgd wanneer ze de gebruikte gietranden laten ophalen door GreenMax, weten ze ook zeker dat deze op de juiste plek terechtkomen en daadwerkelijk worden gerecycled. Zo dragen alle partijen een steentje bij aan de circulaire economie en gaan ze tegelijkertijd verspilling tegen. 

Spelregels

Er zijn een aantal voorwaarden verbonden aan de ophaalservice voor gietranden. Zo dienen de gietranden bijvoorbeeld vrij te zijn van spijkers en schroeven en moeten ze netjes opgestapeld zijn om opgehaald te worden. GreenMax streeft ernaar om het transport zo efficiënt mogelijk in te richten, zodat het milieu minimaal wordt belast. Uiteraard is het altijd mogelijk om de gietranden zelf af te leveren bij GreenMax. 

Meer informatie over de ophaalservice?

Ga naar www.greenmax.eu/gietrand-ophaalservice en bekijk alle spelregels of dien een ophaalverzoek in!   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details