Platform voor de tuin- en groenprofessional
Griffioen start verkoop meststoffen

Griffioen start verkoop meststoffen

Op Vakbeurs Openbare Ruimte heeft Griffioen Wassenaar de verkoop van eigen vasteplanten meststof geïntroduceerd. De speciaal samengestelde organisch en biologische voeding wordt in 25 kg zakken op de markt gebracht onder de eigen naam en huisstijl van Griffioen. De zakken kunnen per volle pallet à 36 zakken besteld worden door professionele gebruikers als gemeenten en hoveniers. De prijs is ondanks de speciale samenstelling niet hoger dan die van reguliere organische meststoffen.

De meststof is een doorontwikkeling van de reeds jaren door Griffioen gebruikte organische meststof. Deze is geoptimaliseerd voor vasteplanten in het openbaar groen. De organische stof draagt bij aan een goede lucht- en waterhuishouding in de bodem.

De inhoud is een geurloze, langwerkende, biologisch organische meststof NPK 7-3-9 + 3 MgO met micro-organismen. De toevoeging van een op maat gemaakte samenstelling van mycorrhizae, bacteriën, enzymen en gisten dragen bij aan een gezond bodemleven.

Doordat de meststof in de basis een universele meststof is met additieven speciaal voor vasteplanten, kan deze ook probleemloos meegegeven worden aan bijvoorbeeld gazon en heesters.

De meststof heeft afhankelijk van de omgevingsvariabelen een werkingsduur van drie tot vier maanden. Griffioen raadt aan om tweemaal per jaar te bemesten. Tijdens het maaien en mulchen in maart kan een dosis gegeven worden en in september. Deze laatste mestgift zorgt ervoor dat de planten sterk overwinteren. Voor beide mestgiften kan dezelfde samenstelling gegeven worden, waarbij Griffioen als richtlijn een dosering van 10 kg per 100 m2 adviseert in maart en 6 kg per 100 m2 in september.

De nieuwe meststof is vanaf medio januari 2024, ruim voor het eerstkomende bemestingsseizoen, beschikbaar via Griffioen Wassenaar en diverse partners.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details