Platform voor de tuin- en groenprofessional
Groeiende handelsonderneming door webshop
Digga Grondboor.

Groeiende handelsonderneming door webshop

Volwaardig verkoopkanaal, toch maatwerk

Palenrammer- en grondboorspecialist EuroGate International transformeerde de afgelopen jaren van handelsonderneming naar webshop. Maar wel een webshop die maatwerk levert. “We leren nog steeds van onze klanten, door de manier waarop ze onze machines toepassen.”

Er is ruim voldoende voorraad.

Zo’n vier jaar geleden startte EuroGate met zijn webshop. Door de coronaperikelen groeide deze snel door tot volwaardig verkoopkanaal. Marketingmanager Sander Spijker: “We waren er daarvoor ook al mee bezig. Zo hadden we al een aantal jaren een webmodule waarop mensen een aanvraag konden doen voor bijvoorbeeld een machine, adapters of slangen. Deze module was in oorsprong gericht op de verhuurmarkt en tussenhandel, maar we zijn steeds meer richting eindgebruiker gaan werken. Inmiddels hebben we een complete webshop met alle artikelen die we leveren. Van kleine onderhoudssetjes tot complete palenrammer- en grondborensets, alles is in de webshop te bestellen.” 

Beter informeren via website

Corona was een grote katalysator van de transformatie van het bedrijf. Traditioneel werkte de handelsonderneming met veel mensen op de weg door heel Europa, die onder andere folders langsbrachten en demo’s gaven bij wederverkopers en verhuurbedrijven. Spijker: “Door corona zijn we gaan nadenken: hoe kunnen we mensen beter informeren via de website? We maakten filmpjes, foto’s en een duidelijk verhaal op de website met alle informatie. Daarbij bieden we machines ook te huur aan, zodat de eindgebruiker deze toch kan uitproberen tijdens het werk.”

De elektrische RJ110 accuboorhouder voor grondboren.

Deze omschakeling vroeg wel wat van de organisatie. Zo kreeg de verkoopbuitendienst steeds meer een interne rol. Maar hierdoor kwam er ook meer ruimte voor productontwikkeling. “We zien nu wel dat mensen ons eerder bellen of mailen bij vragen. Zo kunnen we veel gerichter antwoord geven op vragen uit de markt. En mensen die eerder een machine bij ons kochten, zijn eerder geneigd deze via de webshop te bestellen, ook als het gaat om een investering van € 10.000.”

Overigens blijft het voor wederverkopers mogelijk om een overeenkomst af te sluiten met EuroGate, zodat zij kunnen inkopen tegen gunstige voorwaarden en met volledige garantie en support. Ook zijn er voor hen verkoopondersteunende materialen beschikbaar.

Continu in ontwikkeling

De webshop staat, maar dat betekent niet dat deze niet in ontwikkeling blijft. “We zien graag dat gebruikers die tevreden zijn over onze producten ons foto’s en filmpjes sturen die we kunnen plaatsen. We gaan ook zelf kijken bij projecten. We zijn soms verrast door de toepassing en klussen die met onze machines worden uitgevoerd. Zo ontvingen we laatst een filmpje van een gebruiker die met een machine palen slaat vanaf een hoogwerker met daarachter een kar met daarop de powerpack en alle materialen. En voor ProLock, een veelgebruikt damwandensysteem hebben we ook een adapter beschikbaar. Die voeren we nu standaard in ons assortiment.”   

EuroGate transformeerde van handelsonderneming naar webshop.

Producten die zeker niet ontbreken in de webshop, zijn de elektrische RJ110 accuboorhouder voor grondboren en de viertakt benzinegrondboor EGI EJ520. “Omdat onze grootste concurrent momenteel de grondboormachines niet uitlevert, is er veel vraag naar de EJ520. Daarbij is onze machine, in tegenstelling tot de meeste andere grondboormachines in de markt, voorzien van een Honda 4-taktmotor. Deze is stiller, boort rustiger dan 2-taktmachines en is ook milieuvriendelijker. We hebben er veel moeite voor gedaan om onderdelen geleverd te krijgen, maar hebben nu ruim voldoende voorraad. Het frame van deze machine is door onszelf ontwikkeld en deze machines worden in Dedemsvaart in eigen beheer geassembleerd.”

Zo aan het begin van de winter zijn ook de onderhoudssets een populair product. “We zien dat gebruikers goed nadenken over het onderhoud van hun machines, zodat ze er in januari weer goed mee voor de dag kunnen komen.” 

De webshop van Eurogate is te vinden op www.eurogate-international.com.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details