Platform voor de tuin- en groenprofessional
‘Groenonderhoud gemakkelijk gemaakt’
De AS 1040 Yak 4 WD zit klepelmaaier.

‘Groenonderhoud gemakkelijk gemaakt’

Marktleider in accusnoeischaren en hoog gras- en ruw terreinmaaiers

“Groenonderhoud blijft altijd bestaan,” stelt Emiel Grave, eigenaar van Grave Ground Solutions. “Het maakt niet uit wat er in de wereld gebeurt: groen krijgt altijd aandacht.” En daar helpt Grave graag een handje aan mee. Sinds de start in 2019 is Grave Ground Solutions een grote naam in groenonderhoudsmachines. Inmiddels is de importeur uitgegroeid tot marktleider in accusnoeischaren en hoog gras- en ruw terreinmaaiers.

De AS 63 E hoog gras-ruwterreinmaaier op accu.

Grave is al jarenlang werkzaam in de groensector. Hij werkte hiervoor onder andere als hovenier en weet daarom als de beste aan welke machines behoefte is. Zo weet hij keer op keer de beste machines te vinden voor de meest specifieke projecten. 

Gemak bij het groenonderhoud

Grave Ground Solutions is de schakel tussen fabrikanten en dealers. Het bedrijf heeft veel grote namen als klanten. Onder andere de Nederlandse overheid, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten zijn trouwe klanten en dat is niet voor niets: “Ik hecht veel waarde aan de kwaliteit van mijn producten en dat valt op.”

De producten van Grave Ground Solutions maken groenonderhoud gemakkelijker en zijn minder belastend voor de gebruiker en het milieu: “Onze hoog grasmaaier vervangt namelijk een bosmaaier. Deze is door het zware gewicht zeer belastend voor het lichaam. Door het maaidraad van een bosmaaier komt microplastic in het milieu terecht. Met onze hoog grasmaaier gebeurt dit niet.”

Telescoop takken scharen KV81 – KV151 – KV201. KV81 – KV151 – KV201

Op zoek naar een passende oplossing

“Zo’n drie jaar geleden werd ik door Natuurmonumenten benaderd. Ze wilden midden in een bos een mountainbikepad aanleggen,” vertelt Grave. “Dit is een flinke klus waar je normaal gesproken wel drie grote machines voor nodig hebt. Dat kost natuurlijk enorm veel geld en moeite. Ik had hier een andere oplossing voor: een zitklepelmaaier die de werkzaamheden van twee van de drie  machines uitvoerde.”

En deze oplossing viel in de smaak bij Natuurmonumenten: “Ik kreeg al snel een telefoontje. Ze hadden met de zitklepelmaaier in drie dagen het werk gedaan waar ze eigenlijk zes weken voor hadden ingepland.” Dit scheelde Natuurmonumenten een hoop geld, waar ze Grave natuurlijk onwijs dankbaar voor waren. 

“Ondernemen is risico nemen en geluk hebben”

Door haar accusnoeischaren kreeg Grave Ground Solutions grote naamsbekendheid. In januari 2020 ging Grave een samenwerking aan met het Italiaanse Volpi: “We hadden op dat moment maar één concurrent en die hield kort na de start van onze samenwerking op met bestaan.” Hierdoor kwam de accusnoeischaar van Volpi en Grave Ground Solutions in de schijnwerpers  te staan. Op dat moment was hun product uniek en klopte iedereen die een hoogwaardige accusnoeischaar wilde bij Grave Ground Solutions aan: “Het was een schot in de roos. Ik had er natuurlijk van tevoren al een goed gevoel bij, maar ondernemen is ook gewoon risico nemen en geluk hebben. En dat had ik.”

De kracht van samenwerking

Grave Ground Solutions draait bijna volledig op vaste klanten. De importeur heeft een grote groep aan dealers om zich heen verzameld, waar hij een goede relatie mee heeft opgebouwd: “Ik ben een eenmanszaak, maar ik doe het echt samen met de dealers. Ik heb een goed netwerk en zou niet zonder ze kunnen.” 

De KV380 – 38 mm snoeischaar.

Unieke producten zoals de zitklepelmaaiers vind je nergens anders, maar ook voor hoogwaardige snoeischaren, grasmaaiers en kettingzagen komen dealers graag bij Grave Ground Solutions.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details