Platform voor de tuin- en groenprofessional
GrootGroenPlus 2021: warm bad voor exposanten en bezoekers 
Rode route.

GrootGroenPlus 2021: warm bad voor exposanten en bezoekers 

We weten allemaal als geen ander wat er in 2020 speelde waardoor fysieke vakbeurzen simpelweg niet georganiseerd konden worden. En ondanks dat vakbeurs GrootGroenPlus weliswaar in een online variant in 2020 had plaatsgevonden, was iedereen verheugd dat er weer een ‘ouderwetse’ beurs met stands, persoonlijke gesprekken en de gebruikelijke gezamenlijke kop koffie kon plaatsvinden. Van 6 tot en met 8 oktober 2021 trokken vaklui massaal naar Zundert en zowel standhouders als bezoekers en organisatoren kijken terug op een zeer geslaagd evenement.

Natuurlijk was het allemaal even wennen. En uiteraard was iedereen gespannen hoe het zou lopen met eventuele beperkende maatregelen en aangepaste regels voor afstand en contact. Maar de organisatoren hadden overal rekening mee gehouden. Ze wilden simpelweg een veilig evenement organiseren. Een paar maanden ervoor had men gekozen voor een beursopzet waarbij sprake was van een doorstroomlocatie, met anderhalve meter afstand en eenrichtingsverkeer. Door dit opzet borgde de organisatie de belangen van alle bezoekers. Kort voor aanvang bleek echter dat er versoepelingen mogelijk waren. Door het Covid Safe Ticket zou een deel van de beperkende maatregelen losgelaten kunnen worden. Men koos er echter toch voor om de oude vorm te handhaven, en de doorstroomlocatie werd ongewijzigd gehanteerd. Die keuze bleek de juiste. Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer 40 procent van de bezoekers de beurs bezocht heeft omdat er inderdaad sprake was van een doorstroomlocatie met handhaving van anderhalve meter afstand. 

De toegangsroute naar de beursvloer.

Hybride 

Mede ingegeven door de omstandigheden was er sprake van een hybride evenement. Men had ingezet op een mix van een fysieke vakbeurs en een online programma. Dit is terug te vinden via de website (video’s, foto’s en teksten), in de viertalige beursapp en via de webapp. Ook de externe persexcursies zijn terug te kijken via het beursprogramma of direct via het YouTube-kanaal van GrootGroenPlus. Deze mix van activiteiten sloot goed aan bij de verwachtingen en belevingswereld van de (al dan niet online) aanwezigen en dat gegeven zorgt voor inspiratie voor de komende jaren. 

Warm weerzien

Het was echter heel duidelijk dat iedereen het prettig vond om elkaar weer persoonlijk te ontmoeten. Veel deelnemers en exposanten vonden dat een verademing. Nog zo’n opvallend feit: er was relatief veel internationaal publiek. Men heeft bezoekers mogen verwelkomen uit vele landen en er werden dus diverse talen gesproken. Dat droeg bij aan het goede gevoel van iedereen: “We zijn er gelukkig weer.” Vele boomkwekers, architecten, tuincentra, hoveniers en handelaren wisten de weg naar de deelnemers te vinden. En zo zijn, door een combinatie van allerlei online en offline activiteiten, de doelen bereikt. Zowel de deelnemers als de bezoekers en de organisatoren kunnen terugkijken op een geslaagd evenement.

Tenslotte nog een woord van de organisatie zelf: “GrootGroenPlus is dankbaar voor het geduld en de betrokkenheid van deelnemers, leveranciers en pers. Zonder hen was het niet gelukt. We zijn dankbaar voor het vertrouwen dat de duizenden bezoekers in het platform hebben gehad. De bezoekers wisten de deelnemers in groten getale te vinden en men werd warm ontvangen. Daarmee zijn we in opzet geslaagd.”

Van 5 tot en met 7 oktober 2022 is de tweeëndertigste editie van vakbeurs GrootGroenPlus gepland. Groenbeurs Zundert is op 19 en 20 januari 2022.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details