Platform voor de tuin- en groenprofessional
Hakselen en versnipperen met één machine

Hakselen en versnipperen met één machine

Oplossing voor wie geen omvangrijk wagenpark wil

U wilt uw klanten in elk seizoen vlot en op de juiste manier bedienen, maar hebt niet de mogelijkheid om een omvangrijk machinepark uit te bouwen met toestellen die slechts enkele maanden of weken per jaar gebruikt worden? Dat begrijpt Herco Machinery maar al te goed. Met de Wallenstein BXM serie heeft de tuinmachinespecialist uit Rijkevorsel een mooie twee-in-éénoplossing voor zowel hakselen als versnipperen in zijn gamma.

De Wallenstein BXM serie omvat vier multifunctionele machines: de twee benzineaangedreven BXMC modellen zijn compact en gericht op de particuliere markt; de twee overige modellen zijn PTO-aangedreven en specifiek ontwikkeld voor groendiensten en tuinaannemers met tractor. In elk geval beschikt de machine over twee aparte invoertrechters, waardoor ze geschikt is voor het hakselen van takken in de winter enerzijds, en het versnipperen van bladeren en snoeiafval in de zomer anderzijds. Door deze functies te verenigen, is het toestel voor de prijs- en plaatsbewuste tuinaannemer een zegen. “Zeker in de professionele markt zijn dit unieke machines”, weet Gunther Hermans van Herco Machinery, “die inzake prestaties overigens niet moeten onderdoen voor hun monofunctionele tegenhangers.”

De compostmolen van de BXM 42 heeft met 26 bij 26 cm de grootste opening op de markt.

 

Hakselaar

De professionele BXM 32 en BXM 42 zijn beide voorzien van een performante schijfhakselaar, geschikt voor hout en takken met diameters tot respectievelijk 7,6 cm (BXM 32) en 10,2 cm (BXM 42). “Er is weliswaar geen invoerwals”, zegt Hermans, “maar ten opzichte van andere hakselaars hebben deze Wallenstein machines één enorm voordeel: ze hebben een scherpe invalshoek. Dat betekent dat het hout schuin op het mes terechtkomt en er dus met de nerven mee gesneden wordt. Dat vergt minder energie van zowel de gebruiker als de machine én beperkt de slijtage.”

Compostmolen

Belangrijker nog in deze tijd van het jaar, is dat de BXM machines ook als volwaardige compostmolen fungeren. De professionele modellen zijn daarvoor uitgerust met 27 tot 30 omkeerbare rotormessen, waarmee bladeren, snoeiafval en twijgjes tot 2,5 cm (BXM 32) of zelfs 5,1 cm (BXM 42) probleemloos verpulverd worden, waarna ze via de uitwerppijp aan de bovenzijde rechtstreeks in bijvoorbeeld een aanhangwagen geblazen kunnen worden. “Uniek is hier de grote opening aan de rotor”, benadrukt Hermans. “Die is met 26 bij 26 centimeter, bij de BXM 42, de grootste op de markt.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details