Platform voor de tuin- en groenprofessional
Halfverharding Achterhoeks Padvast erg in trek.

Halfverharding Achterhoeks Padvast erg in trek.

Ideaal voor fiets- of wandelpaden en golfbanen”, zegt Gijs Hardeman van Hardeman zand- en grindhandel in Veenendaal. 

Nieuw aangelegd fietspad in Arnhem.

Gijs Hardeman, sinds 1993 eigenaar: “Ons bedrijf is al ruim 75 jaar specialist in de handel en het transport van zand en grind en sinds elf jaar leverancier van Achterhoeks Padvast. De voordelen: hard, slijtvast, duurzaam en waterdoorlatend. Het is ontwikkeld door de Netterden Groep in Gendringen en wij leveren het door heel Nederland aan hoveniers en particulieren, voorzien van het NL-Greenlabel Duurzaamheidspaspoort A.”

100% schoon en kwalitatief

De toepassingen van Achterhoeks Padvast zijn divers. Hardeman: “Elk project is verschillend. Maar altijd is de ondergrond erg belangrijk. Op basis daarvan adviseren wij de opbouw. Is het een geheel nieuw project voor de aanleg van een wandel- of fietspad, dan hanteren wij een vast stramien van verschillende opbouwlagen. Halfverhardingen hebben vaak een gesloten vorm, maar bij Achterhoeks Padvast is die open. Hierdoor loopt het regenwater niet alleen horizontaal, maar ook verticaal weg. De ondergrond bestaat uit speciaal zand, dat voor een extra waterbuffering zorgt bij extreme hoosbuien en langdurige neerslag. Een ander voordeel is dat onkruidgroei nauwelijks voorkomt. Mocht dit wel het geval zijn, dan is dat simpelweg los te harken en de oneffenheden weg te werken. Alles met behoud van kwaliteit en de unieke eigenschappen.”    

Hardeman levert zijn producten door heel Nederland aan groenbedrijven, hoveniers en particulieren. “Ook de terrassen en wandelpaden van de inspiratietuinen van De Tuinen van Appeltern hebben wij verzorgd. Ook steeds meer golfbanen zijn enthousiast over Achterhoeks Padvast, waaronder golfclub ‘t Zelle in Hengelo, dat in 2017 werd verkozen tot baan van het jaar”, besluit Hardeman.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details