Platform voor de tuin- en groenprofessional
Halfverharding Achterhoeks Padvast: Stabiel, schoon en goed waterdoorlatend
Op de Golfbaan in Antwerpen probeerden ze verschillende halfverhardingen; uiteindelijk voor Achterhoeks Padvast gekozen, vanwege de mooie en natuurlijke uitstraling.

Halfverharding Achterhoeks Padvast: Stabiel, schoon en goed waterdoorlatend

Stabiel, schoon en goed waterdoorlatend. In een notendop de belangrijkste kenmerken van halfverharding Achterhoeks Padvast, aldus Gijs Hardeman van Hardeman zand- en grindhandel in Veenendaal. “Golfbaan ’t Zelle in Hengelo koos voor deze halfverharding vanwege de uitstraling en zijn sterke eigenschappen.”

Achterhoeks Padvast is een halfverharding die is ontwikkeld door de Netterden Groep. Hardeman: “Zij vertegenwoordigen meerdere locaties in Nederland en Duitsland voor het winnen van grondstoffen. Zij leveren zelf aan overheden en de commerciële markt zoals aan GWW-bedrijven. Wij zijn zelf distributeur voor de groensector, hoveniers, particulieren en verzorgen ook projecten op golfbanen. Wij zijn gevestigd in Veenendaal en leveren door heel Nederland, in iedere gewenste hoeveelheid; losgestort of in een bigbag. Hierin hebben wij ruim 75 jaar ervaring.” 

Hardeman levert inmiddels tien jaar Achterhoeks Padvast. “Het heeft aan naamsbekendheid gewonnen, en niet geheel onterecht. Steeds meer bedrijven ontdekken de sterke eigenschappen. Het is een gebroken materiaal van hardgesteente, dat op de juiste fracties is gezeefd, en heeft een natuurlijke uitstraling. Het is eenvoudig aan te brengen en de lichtgrijze kleur zorgt voor een hoge reflectie, waardoor het licht van een fiets of auto in het donker wordt weerkaatst; super veilig. Het greenlabel a-status zegt dat het een schoon product is en aan alle eisen voldoet.”

Aanleg van een parkeerplaats in Leusden.

Golfbanen

Meerdere golfbanen in Nederland kiezen voor hun paden ook al voor Achterhoeks Padvast. Hardeman: “De golfbanen ’t Zelle in Hengelo en ’t Lohr in Voorst hebben kozen het vanwege de uitstraling en de sterke eigenschappen. Golfbaan ‘t Zelle, in 2017 verkozen tot golfbaan van het land, beschikt over 18-holes en heeft in totaal vier kilometer aan Achterhoeks Padvast op de paden liggen. Een prima ontwikkeling nu het belang van goede, duurzame en onderhoudsvriendelijke paden op golfbanen toeneemt. De toename van het aantal handicarts ofwel Golf buggies op en rondom de banen heeft het versneld. Wij zullen andere golfbanen overtuigen hun voordeel te doen met halfverharding Achterhoeks Padvast.”

100% Schoon en kwaliteit 

Hardeman: “Elk project is verschillend. Maar altijd is de ondergrond erg belangrijk. Op basis daarvan adviseren wij de opbouw. Is het een geheel nieuw project als de aanleg van een wandel- of fietspad, dan hanteren wij een vast stramien van verschillende opbouwlagen. Halfverhardingen hebben vaak een gesloten vorm, maar bij Achterhoeks Padvast is die open. Hierdoor loopt het regenwater niet alleen horizontaal, maar ook verticaal weg. De ondergrond bestaat uit speciaal zand dat voor extra waterbuffering zorgt bij extreme hoosbuien en langdurige neerslag. Een ander voordeel is dat onkruidgroei nauwelijks voorkomt. Mocht dat wel het geval zijn, dan is dat simpelweg los te harken en de oneffenheden weg te werken. Alles met behoud van kwaliteit en de unieke eigenschappen. Halfverharding Achterhoeks Padvast komt overal tot zijn recht, ook op de golfbaan.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details