Platform voor de tuin- en groenprofessional
HeatCover® kan energie- en verdampingkost halveren
Toepassing bij strakke, moderne zwembaden.

HeatCover® kan energie- en verdampingkost halveren

Genieten van je zwembad én tegelijk besparen

Maar een gemiddeld privézwembad, zelfs overdekt, verbruikt jaarlijks 70.000 tot 120.000 liter water – ruim 60% daarvan is toe te schrijven aan verdamping. Ook 70% van het energieverlies en de verwarmingskosten heeft met verdamping te maken. Dankzij de toepassing van HeatCover® kunnen die verliezen zowat gehalveerd worden. Je kan dus genieten én besparen.

Tekst Philip Doutreligne    |    Beeld Heatcover

HeatCover® is een Belgisch product dat wereldwijd verdeeld wordt. Het is een biologisch afbreekbare vloeistof met een unieke samenstelling, die zich als een ultradun laagje van slechts enkele moleculen dik over het zwembadwater verspreidt. Zelfs met deze geringe laagdikte blijft het water langer warm en wordt de verdamping nagenoeg gehalveerd. Zo kan je vroeger in het voorjaar en later in het najaar van je zwembad gebruik maken. HeatCover® vormt een onzichtbare, aaneengesloten en volledig transparante afdeklaag, waardoor je bijvoorbeeld ook ’s avonds nog volop van de sfeervolle zwembadverlichting kan genieten en tegelijk ook duurzaam bezig bent.

Het product in 5-liter verpakking.

Milieuvriendelijk en veilig

HeatCover® past perfect binnen het groeiende milieubewustzijn, omdat het zowel water als energie bespaart. Zo draagt het bij tot het behalen van de klimaatdoelstellingen. En het vermindert sterk de kosten verbonden aan een eigen zwembad. Bovendien werd het product  door diverse binnen- en buitenlandse onderzoekscentra uitvoerig getest en onschadelijk bevonden voor mens en omgevin

Spaarzaam in gebruik

HeatCover® is bijzonder spaarzaam in gebruik. De minieme vereiste dosis van 1 milliliter per vierkante meter wordt aan het water toegevoegd door middel van een automatische doseerpomp. Slechts om de 24 uur is een extra toevoeging nodig, waardoor het product spaarzaam en voordelig toegepast kan worden.

Ideaal voor natuurlijk ogende zwemvijvers.

In combinatie

Overdag, wanneer je het bad het meeste gebruikt, gaat de plastic afdekking van het zwembad eraf, doet de zon haar werk en treedt het mechanisme van verdamping opnieuw in werking. Om die reden wordt HeatCover® vaak gebruikt in combinatie met een plastic (folie of rolluik) afdekking, waardoor deze laatste langer opengehouden kan worden en je een optimaal resultaat behaalt.

Ideaal voor de professional

Wie professioneel zwembaden aanlegt en onderhoudt, heeft met HeatCover® een sterke troef in handen, naar zijn klanten toe. Het is immers een concrete oplossing voor een vervelend probleem, het is makkelijk aan te raden en te verkopen en bovendien nog eens eenvoudig te installeren. HeatCover® kan bij elk zwembad, binnen zowel als buiten, en bij elke zwemvijver toegepast worden. Het zorgt bovendien voor een extra en regelmatig
terugkerende omzet.
  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details