Platform voor de tuin- en groenprofessional
Heggensnoeiers en onkruidborstels om snel en goed mee te werken komen uit Brabant
De OBKS50-35 onkruidborstel met kantensnijder in actie: snel en efficiënt werken.

Heggensnoeiers en onkruidborstels om snel en goed mee te werken komen uit Brabant

Bij Becx Machines staan ze met beide benen op de grond en van borstklopperij wil men niets weten. Woorden als ‘perfect’ en andere superlatieven zul je als lezer in dit artikel dan ook niet tegenkomen. Deze nuchtere en vakbekwame visie heeft echter wel geleid tot een brede range aan heggensnoeiers en onkruidborstels. Het verschil tussen een goede en een hele goede machine zit in kleine dingen, en directeur Erwin Hommen weet precies te vertellen waardoor zijn machines tot die laatste categorie behoren. 

Sinds 2009 worden in het Brabantse Moergestel onkruidborstels en heggensnoeiers gebouwd. Dat doen ze daar met veel passie, kennis en kunde. Inmiddels wordt een groot deel van de geproduceerde machines geëxporteerd naar landen binnen en buiten de EU en daar is Erwin best trots op: “We zijn een relatief klein bedrijf, maar doordat we een specialist zijn met veel knowhow, kunnen we ons prima onderscheiden in de markt. Onze machines zijn van hoge kwaliteit, ze zijn duurzaam en betrouwbaar. Daarnaast klaren ze de klus bovenal snel, en dat is vaak een doorslaggevende factor voor bedrijven.”

Door de WLA 60 hydraulische arm met de HS131HR heggensnoeier te combineren, kun je snel en goed werk leveren.

Snel en goed

Maar hoe maak je een machine dan snel? In de groenvoorziening wil je je taak in één werkgang voltooien en daarnaast wil je die werkgang ook in zo min mogelijk tijd afronden. Door machines in verschillende maten te bouwen kan een klant altijd de optimale grootte voor zijn toepassingen kiezen. Uiteraard is daarnaast een perfect eindresultaat gewenst: snel werken is één ding, maar het moet ook in één keer goed. Voor de heggensnoeiers betekent dit dat ze een mooi en zeer strak snoeibeeld moeten realiseren. Om dat te bereiken, zijn al hun heggensnoeiers uitgerust met een door Becx Machines ontwikkeld en gepatenteerd snijsysteem. Bij onkruidborstels kun je bijvoorbeeld functies combineren waardoor je nog efficiënter werkt. Een mooi voorbeeld daarvan is de OBKS; een combinatie van een onkruidborstel en kantensnijder.

De OBKS90-45 is een goed voorbeeld van een machine om de klus in één werkgang te klaren.

Robuust en veilig

Uiteraard heeft men bij Becx Machines ook veel aandacht besteed aan de constructie van hun machines. Ze dienen wel tegen een stootje te kunnen en daardoor heeft men gekozen voor net een millimeter meer plaatdikte dan theoretisch noodzakelijk. Ook bij andere stalen constructiedelen wordt niet bezuinigd op robuustheid: met een snoeier of borstel van Becx Machines moet je gewoon lang vooruit kunnen. Door andere slimme oplossingen te bedenken, zoals spatplaten en -flappen bij de borstels en een volledig gesloten kap bij de heggensnoeiers, maakt men ook dat hun machines veilig zijn om mee te werken. Dat geldt natuurlijk voor de machinist maar ook voor passanten dient het risico tot een minimum beperkt te worden. Ook aan ergonomie en comfortabel werken is gedacht. Doordat in de machines geen kettingen of V-snaren worden gebruikt, maar uitsluitend hydromotoren is het geluidsniveau van deze machines erg laag.

Een perfecte combinatie van een OBA50 onkruidborstel met de nieuwe MA270 maaiarm.

Nieuwe maaiarm

Om een optimale combinatie van de heggensnoeier met bijvoorbeeld een Avant, een Multihog, een Giant en zelfs een Caterpillar (en vele andere) te realiseren, heb je een goede maaiarm nodig. Becx Machines werd regelmatig gevraagd om de bestaande oplossingen te verbeteren en het resultaat van die productontwikkeling is de MA270 hydraulische maaiarm. Deze arm heeft een bereik van 270m centimeter, is 180 graden draaibaar en kan zowel links als rechts van het dragende voertuig worden gebruikt. De MA270 kan optioneel worden uitgerust met een hydraulische zwenk-unit, wat hem nog breder inzetbaar maakt.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details