Platform voor de tuin- en groenprofessional
Helthuis Tuin en Parkmachines over de Ariens Zenith E elektrische maaier: Onze gebruikers zijn steevast verbaasd over het enorme vermogen van de machine
’s-Werelds eerste professionele zitmaaier met een accu snelwisselsysteem.

Helthuis Tuin en Parkmachines over de Ariens Zenith E elektrische maaier: Onze gebruikers zijn steevast verbaasd over het enorme vermogen van de machine

Extra diep gelast hardstalen maaidek voor de zwaarste omstandigheden, een Quick Swap accu snelwisselsysteem voor een oneindig maaicapaciteit, voetheffing met instelbare veer-ondersteuning, een ultra-comfortabele en ergonomisch ontworpen stoel en verstelbare stuurhendels met grote diameter. Het zijn volgens Peter Helthuis van Helthuis Tuin en Parkmachines uit Heteren de belangrijkste voordelen van de Ariens Zenith E elektrische maaier. “Een professionele machine, klaar om te maaien en te blijven maaien.”

Helthuis Tuin en Parkmachines is importeur van kwaliteitsmerken als Ariens, Countax, Gravely, Oleo-Mac, Vari en Westwood. “Sinds 1958 leveren wij een geavanceerde assortiment aan tuin- en parkmachines gemaakt in een uniek ontwerp voor optimaal gebruiksgemak, uitstekende prestaties en maximaal vermogen; voor de complete groensector.” 

Accu’s wisselen

Helthuis gaat verder: “Wij leveren aan onze dealers en verkoopspecialisten in de Benelux, waaronder het Amerikaanse merk Ariens. “De grote professionele Ariens Zenith E elektrische maaier hebben we dit jaar in twee uitvoeringen geïntroduceerd. Volgend jaar komen daar nog eens vier modellen bij. Het zorgt in 2022 dat het verschil tussen een diesel aangedreven machine en een professionele elektrische Zenith E nog kleiner zal zijn. Het unieke aan deze maaimachines is het snelwisselsysteem, waardoor het mogelijk is om het aantal accu’s aan te passen aan de gewenste capaciteit, aan de hoeveelheid die nodig is. Bijvoorbeeld als slechts een paar uur maaien gewenst is of toch een hele dag; net als bij handgereedschap is het een kwestie van accu’s wisselen. Met de lithium-ion-accu of Li-ion-accu aangedreven maaimachines draagt de gebruiker zijn steentje bij aan het milieu met duurzame machines; geen CO2-uitstoot, geen opslag of transport van brandstof en olie-, brandstof- en luchtfilters zijn overbodig. Het is een groene machine, uitgevoerd in de kleur oranje.”

Dat Ariens in toenemende mate investeert in de elektrische modellen spreekt volgens Helthuis voor zich. “Bij een elektrische machine zijn de onderhoudskosten stukken lager. Als we volgend jaar een smaller model kunnen toevoegen dan is er nauwelijks prijsverschil meer tussen een elektrisch en diesel aangedreven uitvoering. De gebruiker is actief bezig met co2-reductie en door de verminderde geluidsoverlast is de machine zelfs eerder op de dag in te zetten, bijvoorbeeld rondom hotels, kantoren of ziekenhuizen. Minder trillingen zorgen dat het voor de gebruiker ook prettiger werkt.” 

Ieder seizoen

“De Ariens Company heeft in haar ruim 80-jarig bestaan een uitstekende naam opgebouwd als het gaat om hoogwaardige machines te gebruiken in elk seizoen. Wij delen hun visie om machines te vervaardigen met sterke eigenschappen als goede kwaliteit, betrouwbaar en altijd tegen een toegankelijke prijs. Met de Ariens Zenith E elektrische maaier heeft het bedrijf ’s-werelds eerste professionele zitmaaier met een accu snelwisselsysteem in handen. Een machine die bijdraagt aan de behoeften van professionals in het groen. Samen met onze buitendienstmedewerkers ben ik afgelopen tijd regelmatig op pad geweest om vooral te luisteren naar de ervaringen van onze eindgebruikers. Het viel me op dat ze vaak verbaasd zijn over het enorme vermogen van de machine. Er is volgens hen geen krachtigere.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details