Platform voor de tuin- en groenprofessional
Het 82 volt assortiment van Cramer levert de power die de professional nodig heeft

Het 82 volt assortiment van Cramer levert de power die de professional nodig heeft

Als de jerrycan kan worden ingeruild voor een accu levert dat vooral voordelen op. Emissievrij, fluisterstil en weinig onderhoud. Maar kan een accu ook genoeg kracht leveren als je 50 cc motorvermogen nodig hebt? Met de 82 volt tuinmachines van Cramer is dat geen probleem. 

EuroGarden Nederland B.V. biedt alternatieve onderdelen en machines voor de tuin- en parkbranche. Laurent Maissan is verantwoordelijk voor de verkoop binnen Nederland en ziet dat accugereedschap voor de professional soms tekort schiet. “Een accumachine geeft niet altijd genoeg kracht voor de professionele markt. Een gazonmaaier vraagt bijvoorbeeld een flinke krachtbron van soms wel 5 pk en dat levert een laag voltage niet.” EuroGarden biedt als exclusieve importeur van het merk Cramer hun volledige 82 volt platform. Nu kun je als professional overstappen van benzine naar accu-gedreven tuingereedschap zonder aan kracht in te boeten.

Balans tussen kracht en gewicht 

Het 82 volt platform bevat inmiddels 25 verschillende tools en dat aantal zal de komende jaren enkel groeien. Alle denkbare tools van gazonmaaier tot veegmachine en van rug-gedragen bladblazer tot kettingzagen, bosmaaiers en heggenscharen werken op dezelfde accu die een lange werkduur en professionele kracht garandeert. “Een kettingzaag, bladblazer of bosmaaier vraagt veel energie. Dan heb je soms tussen de 45 en 55 cc nodig. Veel accu’s leveren het equivalent van 15 tot 20 cc. Een te hoge belasting kan leiden tot oververhitting, of gereedschap dat zich gewoonweg niet kan meten met een benzinemotor. De machines van Cramer bieden precies genoeg kracht zonder te zwaar te worden. Het is een perfecte balans tussen power en toepassing.” 

Krachtpatser

Binnen het assortiment is de 82CS25 kettingzaag met een motor die 2500 watt levert, de sterkste zaag op de markt. Ook de rug-gedragen bladblazer is een echte krachtpatser met een accu van 12 ampère. Meer of minder kracht of tijdsduur nodig? Geen probleem, koppel verschillende accu’s en vergroot de actieradius aanzienlijk. Zo werkt de populaire 82TB16 bosmaaier, afhankelijk van het aantal accu’s, van 90 tot zelfs 180 minuten. Ideaal voor grotere oppervlakken waar geen stekker aan te pas hoeft te komen. Daarnaast heeft deze bosmaaier naast een 2-draads maaikop ook een grasmes voor nog meer toepassingen. Cramer biedt ook volledig autonoom werkende robotmaaiers die verbonden zijn met de cloud. “Binnen de 82 volt klasse komt er binnenkort ook een professionele zitmaaier op de markt met een zero-turn radius en een werkduur van 4 tot 5 uur.” In de toekomst komen er zeker meer machines en nog meer gebruikersgemak, weet Laurent. “Er is al een Cramer app waardoor batterijen gekoppeld kunnen worden aan een persoon. Zo volg je precies welke machine hoe lang gebruikt wordt. Maatwerk voor de professional die bijvoorbeeld wilt weten hoeveel tijd gefactureerd kan worden. Het einde is nog lang niet in zicht.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details