Platform voor de tuin- en groenprofessional
Het is een andere manier van denken
Het is ideaal voor hoveniers, de kleine grond, weg en waterbouwbedrijven of aannemers actief in de sloopwereld.

Het is een andere manier van denken

HG Super Skub E700

Natuurlijk gaat er niks boven werken met een shovel, maar in de praktijk blijkt dat tuinen vaak onvoldoende ruimte bieden. Arthur Verwoerd, directeur en eigenaar van het gelijknamige bedrijf in Reeuwijk: “Het is bekend dat hoveniers verdrinken in het werk en moeilijk aan goede arbeidskrachten kunnen komen. Een oplossing om het werk aantrekkelijk te houden; het werk lichter en stiller maken en dat doe je met de elektrische HG Super Skub.”

De HG Super Skub is 85 centimeter breed, heeft een bakinhoud van 400 liter en kan tot wel 700 kilogram laden. Verwoerd: “De meeste tuinpoorten zijn 90 centimeter breed, dus dat probleem is getackeld met de HG Super Skub. Met twee hendels ga je voor- en achteruit en als de machine klem zit, terwijl je achteruit rijdt, dan corrigeert hij dat zelf door zelfstandig voorwaarts te rijden.

Met de HG Super Skub kom je probleemloos tot aan de rand van de tuin.

Een mechanisme afkomstig van de benzine-uitvoering en al vijfentwintig jaar doorontwikkeld en beproefd. De kruiwagen is van Deense makelij en de elektrische variant is ideaal voor de bouw- en groenwereld.”

Verwoerd verkoopt sinds 2004 kruiwagens van het merk Zallys. “Het is een prima kruiwagen die werkt op een semi tractie accu, alleen is de bakinhoud beperkt tot 180 liter en is hoog kiepen niet mogelijk. De HG Super Skub is daarom een prima opvolger. Het is ideaal voor hoveniers, de kleine grond, weg en waterbouwbedrijven of aannemers actief in de sloopwereld. Ze hebben een zeer lage storingsgevoeligheid, beperkte onderhoudskosten en de Lithium-ion-accu gaat probleemloos zeven, acht jaar mee. Een extra aanschaf voordeel voor 2022 is de MIA-regeling.”

De werkzaamheden in de tuin worden vooral verricht met de hand of met een rupsdumper. Verwoerd: “Het aanbod aan elektrische kruiwagens, die compact zijn en voldoende capaciteit hebben, is laag. HG levert twee soorten elektrische kruiwagens; beiden op grotere wielen dan normaal, één met en één zonder schaarlift. Hiermee kun je in één keer op een aanhanger lossen of afval in een container kiepen. Tot voor kort konden alleen rupsdumpers dat, maar in de praktijk is deze op veel werkplekken niet handig. Hoewel de hovenier sceptisch bleef, want als het baggerweer is en de ondergrond nat en drassig is, dan is de kans groot dat de kruiwagen wegzakt, is hij inmiddels overtuigd dat het anders kan. Want om met een rupsband tot in de tuin te komen is het nodig om de ondergrond met kunststof rijplaten te beschermen. Met de HG Super Skub kom je probleemloos tot aan de rand van de tuin en is de tuin nat en drassig, dan leg je alleen daar de rijplaten neer. Het is een andere manier van denken.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details