Platform voor de tuin- en groenprofessional
Het Japanse ECHO machines brengt nieuwe accu multi-tool op de markt
Ook bij gebruik van de cultivator is de DPAS-2600 lekker in balans.

Het Japanse ECHO machines brengt nieuwe accu multi-tool op de markt

Benelux importeur EuroGarden heeft hoge verwachtingen

Je ziet ze bij steeds meer hoveniers in de bus liggen. En dat is niet verwonderlijk want een multi-tool is ideaal voor professionals in groenaanleg en groenonderhoud. Met de komst van de ECHO DPAS-2600 accu multi-tool zet EuroGarden zwaar in op deze markt: “Deze machine gaat de benzinevariant vervangen, dat weten we zeker”, aldus Johan Teeuwen, Category Manager en verantwoordelijk voor de introductie in de Benelux. 

De ECHO veegborstel is superhandig en neemt je werk uit handen.

Het Japanse ECHO machines is al meer dan 70 jaar fabrikant van de beste machines voor tuin, park en bosbouw. In die tijd zijn ze uitgegroeid tot een top drie speler op de wereldmarkt. Ze zetten in op kwaliteit en daarmee ook op hoeveelheid draaiuren. Met een ECHO weet je dat je een premium machine in handen hebt. EuroGarden is de Benelux importeur en we zijn vandaag te gast bij Johan Teeuwen. Hij vertelt ons wat deze DPAS-2600 de veelzijdige machine maakt die hij is: 

1 machine, 7 functies

Veel hoveniers gebruiken een multi-tool omdat ze één aandrijfunit hebben en op de koppeling/aandrijf-as meerdere toebehoren kunnen gebruiken. Dat is niet alleen handig, het is ook nog eens efficiënt qua kosten. In het geval van de ECHO DPAS-2600 zijn dat er maar liefst zeven. Een grastrimmer/bosmaaier , een heggenschaar, een stokzaag, een cultivator (frees), een kantensnijder, een veegborstel en tenslotte nog een bladblazer. En dat allemaal aangedreven door 56 volt accupower. Natuurlijk is het mogelijk om het toerental van de machine te regelen. Een borstel werkt nu eenmaal op een ander toerental dan een kettingzaag. Daarom zijn er drie waarden in te stellen zodat je altijd het juiste toerental voor jouw klus of omstandigheden kunt kiezen. Met slechts 2,4 kilogram is het gewicht, zeker in combinatie met de schouderriem, erg laag.  

Met de 56 volt accu kun je tot zo’n 2,5 uur werken.

krachtige prestaties

Het vermogen van de DPAS-2600 is vergelijkbaar met een 25 cm3 benzine-variant. Daarmee is er eigenlijk geen reden meer voor hoveniers om nog voor zo’n luide verbrandingsmotor te kiezen. De 56 volt accu’s zorgen voor een veel kracht. Je kunt op een volle lading tot meer dan tweeënhalf uur werken. Er zijn twee typen batterijen leverbaar; een 2,5 Ah en 5 Ah variant. Hoe meer Ah een accu heeft, des te langer je er mee kunt werken. Maar ook het gewicht neemt dan toe. Teeuwen geeft nog een tip: ‘Als je heggen wilt snoeien, dan wil je een zo licht mogelijke machine en juist dan is de 2,5 Ah accu wel een handige optie.’ 

De stokkettingzaag is erg populair onder de gebruikers van deze multi-tool.

Deze nieuwe ECHO multi-tool behoort tot hun X-series machines. Alle machines uit deze serie zijn ontwikkeld voor de hoogst denkbare prestaties en arbeidsduur. Er wordt enkel gebruik gemaakt van onderdelen van de beste kwaliteit. Denk daarbij aan lagers, aandrijflijnen en elektronische componenten. ECHO doet geen concessies als het gaat om kwaliteit, waardoor je verzekerd bent van optimale prestaties, ergonomie en levensduur. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details