Platform voor de tuin- en groenprofessional
Het Nieuwe Groen: Landelijke kennisdag over toekomstbestendige openbare ruimte

Het Nieuwe Groen: Landelijke kennisdag over toekomstbestendige openbare ruimte

Inspireren, leren en ontdekken, dat is het doel van de nieuwe landelijke kennisdag die vijf expert-bedrijven uit de groene sector op dinsdag 27 juni a.s. organiseren in het Utrechtse Kamerik. Het Nieuwe Groen – zoals het initiatief van Advanta Seeds, DCM, Jub Holland, Lageschaar Vaste Planten en Van den Berk Boomkwekerijen – gaat heten, wil oplossingen aandragen voor het verduurzamen en toekomstbestendiger maken van ons openbaar groen. De dag wordt geleid door Harm Edens, radio- en tv-presentator, en pleitbezorger voor een duurzamere wereld. Inschrijven kan vanaf nu op www.hetnieuwegroen.nl

De groene ruimte evolueert in rap tempo. Invulling en beheer staan steeds meer in het teken van het creëren van oplossingen voor biodiversiteitsherstel en klimaatadaptatie. Maar hoe maken we de juiste keuzes als het gaat om het duurzaam en toekomstbestendig maken van ons openbaar groen? Op welke thema’s zetten we in en hoe houden we tegelijkertijd de kwaliteit van onze leefomgeving hoog en betaalbaar?

Visie op inrichting                                                                                                                                                   

Vakspecialisten van de organiserende bedrijven presenteren met inbreng van gemeenten en wetenschappers hun visie op de inrichting van de groene ruimte. Gemeente Alkmaar en Stadswerk072 delen het succes van hun groene ‘Pocket Parcs’ dat internationaal bekroond werd met de prestigieuze Green Cities Europe Award. En dr. ir. Arnold van Vliet, bioloog – Wageningen University toont hoe de klimaatverandering in Nederland in de afgelopen 30 jaar tot spectaculaire veranderingen heeft geleid in de natuur. Vanuit verschillende disciplines is er bovendien veel aandacht voor het creëren van de ideale bodemomstandigheden en het vegetatiebeheer van gras, bollen, vaste planten en bomen. Kortom, een must voor eenieder die vak- en beleidsmatig actief is in het openbaar groen!

De landelijke kennisdag Het Nieuwe Groen vindt plaats op dinsdag 27 juni 2023 op Buitenplaats Kameryck in het groene hart van Nederland, dichtbij Utrecht. 

Inloop vanaf 09:30 uur, programma van 10:00 tot 16:00 uur. Schrijf in op www.hetnieuwegroen.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details