Platform voor de tuin- en groenprofessional
Hetelucht-onkruidbestrijding met elektrische aandrijving

Hetelucht-onkruidbestrijding met elektrische aandrijving

Gifvrije onkruidbestrijding is niet voor niets steeds gewilder. Het is efficiënt, veilig en ook nog eens heel betaalbaar. Maar hoe werkt het precies? Weedcontrol B.V. is al sinds 2000 toonaangevend op het gebied van chemievrije onkruidbestrijding door middel van thermische onkruidbeheer. En de ontwikkelingen staan zeker niet stil.

De Variator heeft een breedte van 100 cm en is uitermate geschikt voor zowel grote oppervlakken als stoepen en gevelhoeken.

Weedcontrol B.V. is een 100% origineel Nederlandse organisatie met korte lijnen en probeert zo dicht mogelijk bij de klant- en eindgebruiker te blijven. Dit vanuit het idee dat we alleen met elkaar het einddoel van volledig gifvrije en emissievrije onkruidbestrijding bereiken. Het bedrijf maakt gebruik van verschillende technieken. Een open vlam uit de FLAME serie werkt snel en zeer efficiënt en de borstelmachines uit de STEEL serie zijn bij uitstek geschikt voor zowel grove onkruid aanpak als onderhoud. Binnen het gamma van Weedcontrol B.V. is de AIR serie wel het meest vernieuwend. 

Geen gebakken lucht

Weedcontrol heeft maatschappelijke betrokkenheid en duurzaamheid in het DNA. Het bedrijf helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt invulling te geven aan hun ambities en wil professionals opleiden en kennis over gifvrije onkruidbestrijding overdragen. Vanaf het begin werken hun voertuigen op gas en de AIR serie maakt bovendien gebruik van een warmteterugwinningssysteem dat de CO² productie meer dan halveert. Zuinig gebruik, een langere werktijd en vooral een zeer effectieve onkruidbestrijding zijn het resultaat. De machines zijn verkrijgbaar in verschillende maten en soorten. Van de compacte AIR Trolly Pack voor moeilijk bereikbare plekken tot de Air Variator voor flinke oppervlakten.

Emissievrij

Maar het kan altijd duurzamer en het doel is niet alleen gifvrij, maar ook emissievrij. De AllTrec 4810T is een elektrische werktuigdrager met hete lucht-onkruidbestrijding. De flexibele machine kan gecombineerd worden met verschillende werktuigen. Van grasmaaien tot heggen snoeien en van veeg- en reinigingswerkzaamheden tot onkruidbestrijding; het is de ideale machine voor de emissievrije stadskern. Koppel de E-Air Variator aan de Alltrec voor een stille, volledig emissievrije onkruidbestrijding. De Variator heeft een breedte van 100 cm en is uitermate geschikt voor zowel grote oppervlakken als stoepen en gevelhoeken. Dankzij de ADS functie kan de luchtstroom ook zijdelings uitgeblazen worden en zo naastliggend onkruid en zelfs gevels in één werkgang onkruidvrij maken.

En de onkruidbestrijding voor de toekomst? “Wij zijn de markt graag een stapje voor. Een grotere broer van de AllTrec 4810T is onderweg, een 4WD elektrische werktuigdrager mét cabine. There is no planet B, act Now.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details