Platform voor de tuin- en groenprofessional
Hoofdrol voor accuplatformen tijdens Groentechniek Holland
Wouter Beerens, Brouwers Groenaannemers, De Moer.

Hoofdrol voor accuplatformen tijdens Groentechniek Holland

Alle machines te gebruiken met dezelfde batterij

Als hovenier werk je dagelijks met meerdere machines. Van bosmaaier tot bladblazer en van doorslijpers tot boormachines: met de accu’s van Makita werken alle apparaten op hetzelfde platform. Daarom spelen hun accusystemen de hoofdrol op de Groentechniek Holland beurs. Arjen Peeters, account- en productmanager van tuin- en parkmachines bij Makita, vertelt: “We zetten breed in op meerdere platforms voor tuin- en parkmachines. Een wereld zonder snoeren en brandstof is mogelijk met onze accu’s. Goed voor het milieu én de groenprofessional.”

DUH601 18 V LXT heggenschaar met draaibare handgreep.

Makita levert al jaren een breed assortiment aan machines, accessoires en verbruiksartikelen voor de groensector, bouw en industrie, de schoonmaakbranche en outdoor en leisure. “We zijn groot geworden door onze expertise voor powertools in de bouw”, legt Peeters uit. “Maar door de jaren zijn we ons gaan richten op meerdere markten. Zo hebben we onszelf als doel gesteld om een zo breed mogelijk assortiment aan producten te bieden voor de sectoren waar we actief zijn. Onze platformen ontwikkelen en produceren we zelf en zo worden de machines exact afgestemd op de vraag van de klant.”

Unieke accu platformen

Makita heeft door de jaren heen een drietal unieke accu platforms ontwikkeld. Hiermee gaan ze van 14 tot 17 september naar de Groentechniek Holland beurs. Peeters vertelt: “Allereerst hebben we ons CXT-platform. Dit zijn compacte, kleine en sterke powertools werkend op de 12V Max accu, speciaal ontwikkeld voor bijvoorbeeld de elektrasector en interieurbouwsector. Daarnaast hebben we het LXT-platform. Dit is het grootste platform dat we hebben: er passen ruim 300 verschillende machines op! Ideaal voor de professional: zo kunnen alle apparaten gebruikt worden op één accu.”

DUB363 2×18 V LXT Bladblazer/zuiger, Joris Verhoeven, Fons Linders Tuinmeesters B.V., Nuenen.

Het LXT-platform is erg multifunctioneel, maar het voltage is niet hoog genoeg voor de zwaardere toepassingen die je tegenkomt in de groenwereld. Hierdoor heeft Makita sinds twee jaar een nieuw platform: het XGT-platform. “Dit is een zeer krachtige accu van 40 volt Max”, legt Peeters uit. “Bosmaaiers, bladblazers, kettingzagen, heggenscharen en bandenzagen werken allemaal op dit platform. Deze apparaten kunnen nu hetzelfde als vergelijkbare brandstofmachines. Voor een groenprofessional was het daardoor nog nooit zo makkelijk om over te gaan op accu’s: het is duurzamer én de prestaties van dit platform voldoen aan alle verwachtingen.”

Het XGT-platform: de ster van de beurs

Als het aan Makita ligt, krijgt het XGT-platform de meeste aandacht op de Groentechniek Holland beurs. En dat is niet voor niks: “Onze koolborstelloze motoren, controllers, accu’s en laders ontwikkelen en produceren we volledig zelf en worden specifiek afgestemd op wat de machine doet. Voor een bosmaaier ontwikkelen we bijvoorbeeld een speciale controller. Samen met de digitale communicatie tussen accu, controller en motor wordt de machine zo accuraat, dat de accu binnen 1 milliseconde reageert op de vraag van de motor. Als een groenprofessional bijvoorbeeld een wat ruwer stuk gras moet maaien, schakelt de accu meteen bij. Zo zijn er altijd voldoende toeren om het werk goed te doen. Ook het laden van de 40 V accu’s is door de digitale communicatie tussen accu en lader zeer efficiënt. Een 5,0 Ah variant wordt hierdoor binnen 50 minuten weer 100 procent vol geladen”

Daarnaast zijn er al 150 machines waarop de accu van het XGT-platform past. “We blijven volop in ontwikkeling. Er worden snel meer machines toegevoegd die op het XGT-platform passen, waaronder ook powertools, schoonmaakmachines en leisure producten. En dat is superhandig voor groenprofessionals: alle machines kunnen met dezelfde accu aangestuurd worden. Na het knippen van de heg met een heggenschaar, switch je in een handomdraai naar de boormachine. Makkelijk en voordelig!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details