Platform voor de tuin- en groenprofessional
Hoogwaardige grasmengsels, ontwikkeld voor de toekomst
Thijs Schoenmakers met EUROGRASS BAMBINO, een mengsel dat speciaal ontwikkeld is voor speelgazons en dat uitermate geschikt is voor robot maaien.

Hoogwaardige grasmengsels, ontwikkeld voor de toekomst

100 jaar innovatie

Met de veredeling van graszaden zijn enorme winsten geboekt. Het aantal speeluren op het gras van sportvelden is bijvoorbeeld verdubbeld. En het droogtetolerante, maar grove Rietzwenkgras is tegenwoordig beschikbaar in een fijnbladige variant. Dit jaar viert het plantenveredelings- en zaadbedrijf DSV zaden haar 100-jarig bestaan. Dat betekent 100 jaar aan innovatie waardoor zij hoogwaardige zaden leveren voor uiteenlopende toepassingen in de landbouw en recreatiesector. 

DSV blijft continu haar mengsels doorontwikkelen om klaar te zijn voor de toekomst. “Wij kijken altijd vooruit, rekening houdend met factoren als een veranderend klimaat, duurzaamheid en biodiversiteit. Met ruim 750 collega’s en eigen kweek- en teststations wereldwijd, houden wij bijvoorbeeld continu de ziekteresistentie van onze zaden hoog. Maar ook droogtetolerantie en infiltratiecapaciteit zijn belangrijke eigenschappen die aansluiten bij de veranderde weersomstandigheden”, vertelt Thijs Schoenmakers, salesmanager recreatiegrassen Zuid-Nederland en België.

EUROGRASS

DSV zaden vormt een onderdeel van het moederbedrijf Deutsche Saatveredelung AG. Veel Nederlandse en Belgische overheidsinstellingen, groenprofessionals, sportveldbeheerders en graszodenkwekers, maken gebruik van EUROGRASS. Onder deze merknaam levert DSV grasmengsels voor toepassingen van sportvelden, gazons en openbaar groen. Voor sport staan EUROGRASS mengsels vooral bekend om hun hoge kiemkracht, snelle opkomst, hoge betredingstolerantie en een sterk herstellend vermogen “We staan als veredelaar al jaren in de top van de Nederlandse Grasgids en de Engelse variant, de STRI Bingley-lijst. En werken er voortdurend aan om deze plekken te behouden.”

100 jaar innovatie heeft geleid tot hoogwaardige grasmengsels die gebruikt worden in de sport, gazons en openbaar groen.

Duurzaamheid en biodiversiteit

“Momenteel spelen duurzaamheid en biodiversiteit een grote rol. Dat betekent in de praktijk dat wij ons richten op grassoorten die tegen extreme droogte en neerslag bestand zijn. Maar ook soorten die zowel boven- als ondergronds de biodiversiteit verbeteren. Het belangrijkste is dat we niet alleen een zak zaad verkopen, we nemen ook een stukje service mee. Zo voorzien we de klanten graag van persoonlijk advies. Voor de keuze van het juiste mengsel geven we ook tips voor dagelijkse onderhoud”, besluit Schoenmakers.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details