Platform voor de tuin- en groenprofessional
Husqvarna CEORA™. Startschot voor een nieuw tijdperk in het commerciële gazononderhoud

Husqvarna CEORA™. Startschot voor een nieuw tijdperk in het commerciële gazononderhoud

Businessdeveloper Fabian Storm. “Deze robot kan geheel zelfstandig tot acht voetbalvelden maaien, zowel overdag als ‘s nachts.”

Dat de Ceora dag en nacht haar werkzaamheden verricht is volgens Storm voordelig. “Het drukt niet alleen aanzienlijk de kosten, maar het geeft medewerkers de kans om zich te concentreren op andere taken. De maaier is ontworpen met het oog op een veilige en autonome werking; licht, extra veilige messen en in staat om voorwerpen te detecteren en te ontwijken. Verder is de maaier elektrisch; dus stil en emissievrij. In de toekomst zullen we de baanbrekende oplossing van Ceora aanvullen met een waaier aan accessoires, zodat hij helpt bij het bemesten, het creëren van streepeffecten of het verzamelen van golfballen. Allemaal geen probleem. Overigens verwijst de naam Ceora niet naar een Godin of iets dergelijks. Allesbehalve dat; het is een sterke naam voor een geheel nieuw platform.”

In de toekomst zal Ceora worden aangevuld met een waaier aan accessoires.

Met de introductie van Ceora leidt Husqvarna het commerciële gazononderhoud een nieuw tijdperk in. Storm: “We hielpen inmiddels miljoenen particulieren over te schakelen van handmatige naar robotmaaiers. Met de komst van Ceora bieden we een grootschalige oplossing die de kwaliteit van het gazon ten goede komt. Tegelijkertijd verminderen de kosten met ongeveer dertig procent. Dit in vergelijking met conventionele maaiers. Het gazon blijft groener en is dichter begroeid dankzij de unieke snijtechnologie, het lage gewicht en de mogelijkheid om vaker te maaien.”

Het gazon blijft groener en is dichter begroeid dankzij de unieke snijtechnologie.

Ook voor de professional is het een zeer aantrekkelijk alternatief. “Gebruikers hoeven niet meer met de hand te maaien, maar stellen op hun smartphone in hoe, wanneer en waar de Ceora mag maaien. De prestaties zijn efficiënt en systematisch, want de robot maait strook per strook. Voor het onderhoud volstaat het om tijdig de messen te vervangen en de machine schoon te maken.

Commercieel gazononderhoud gaat volgens Valentin Dahlhaus, vice-president bij Husqvarna, radicaal veranderen dankzij Ceora. “Ik ben ervan overtuigd dat elk team van professionele tuinaannemers opgetogen zal zijn over deze nieuwe compagnon; een stille, slimme en zelfstandige collega, die met plezier de saaiste klussen voor zijn rekening neemt. Zo is het veld altijd klaar voor de volgende wedstrijd en hebben professionals tijd voor andere taken.” 

Het ultrasone systeem voor het detecteren van voorwerpen zorgt op afstand dat de maaier vertraagt, zodra hij iets nadert.

Flexibel gebruik en meer controle

De Ceora is stevig gebouwd en gemakkelijk te beheren, zelfs voor iemand die niet gewend is aan werken met robotmaaiers. Storm: “Greenkeepers kunnen verwachten dat hij tot op de twee tot drie centimeter nauwkeurig maait, dankzij het satellietnavigatiesysteem EPOS; afzonderlijke zones instellen en verschillende maaitijden en -hoogten toekennen. Via de app Husqvarna Fleet Services houden gebruikers alle maaiers in hun vloot nauwgezet in de gaten. Ceora wordt bovendien ondersteund door het eigen onderhouds- en ondersteuningsprogramma UpCare, dat voor snelle reparaties en vervangingen zorgt.” 

De Ceora is gemaakt om hindernissen uit de weg te gaan. “Het ultrasone systeem voor het detecteren van voorwerpen zorgt op afstand dat de maaier vertraagt, zodra hij iets nadert. Omdat er zo minder onderbrekingen en ongewenste haltes zijn, verlengt dit de productieve tijd. Golf- en voetbalclubs, evenals andere openbare en commerciële landeigenaars, verkleinen de koolstofvoetafdruk doordat de maaier emissievrij is.”  

De Ceora is verkrijgbaar in twee modellen. “De 544 EPOS en de 546 EPOS en is vanaf het eerste kwartaal van 2022 beschikbaar bij onze geselecteerde professionele partners. De 5 staat voor het professionele gebruik en de 4 en 6 staan voor hun maximaal werkgebied van respectievelijk 40.000 en 60.000 vierkante meter. Al met al staat Ceora voor een nieuw tijdperk in het commerciële gazononderhoud.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details