Platform voor de tuin- en groenprofessional
Husqvarna introduceert ’s werelds eerste batterijkettingzaag met koppeling

Husqvarna introduceert ’s werelds eerste batterijkettingzaag met koppeling

Husqvarna presenteert met trots T542i XP® en 542i XP®, ’s werelds eerste accukettingzaag met koppeling. De nieuwe kettingzaag is ontworpen voor boomverzorgersen is voorzien van een innovatieve centrifugaalkoppeling, wat zorgt voor kickstartenergie en een uitstekende zaagcapaciteit. De accuaangedreven zaag is geluidsarm en geeft weinig trillingen, produceert geen CO2-uitstoot tijdens het gebruik en allemaal zonder afbreuk te doen aan efficiëntie. De nieuwe kettingzaag bestaat in twee versies, de T542i XP tophandle variant en de 542i XP met handgreep achteraan.

De nieuwe accuaangedreven kettingzaag is een krachtige en betrouwbare machine, voorzien van een koppeling. Goed voor meer vermogen, een vlottere workflow en een aangenamere werkdag.
De koppeling zorgt voor soepeler starten en stoppen, kickstartenergie bij elke zaagsnede en verbeterde efficiëntie in stop- en startsequenties.

Bovendien heeft de nieuwe kettingzaag meer vermogen, een grotere zaagcapaciteit en een verbeterd ontwerp met een betere zaagselafvoer.

“We zijn verheugd om ’s werelds eerste batterijkettingzaag met koppeling te introduceren. Dit nieuwe product is het resultaat van onze inspanningen op het vlak van innovatie en onze toewijding om boomverzorgers het beste gereedschap voor hun werk te bieden. Dankzij de koppeling, het extra vermogen en het verbeterde ontwerp kunnen boomverzorgers efficiënter werken. De optie van een handgreep aan de boven- of achterkant biedt extra flexibiliteit en gebruiksgemak”, aldus Martin Håård, Product Manager Battery Saws & Accessories Husqvarna.

De T542i XP/542i XP zal te koop zijn bij erkende dealers, en in augustus 2023 worden zowel de versie met boven- als die met achterhandgreep wereldwijd uitgerold.

Feiten:

  • Centrifugale koppeling – Kickstartenergie bij elke zaagsnede en hogere efficiëntie in stop- en startsequenties.
  • Velgtandwiel – Een flexibele en duurzame oplossing die het overstappen naar andere apparatuur vereenvoudigt.
  • Verbeterd koppelingsdeksel – Geoptimaliseerde afvoer van zaagsel, minder kans op verstopping of onderbrekingen.
  • Handgreepverwarming – Een optie om je handen warm te houden om comfortabel en gefocust te kunnen werken.
  • Twee kettingopties beschikbaar – SP21G en SP33G, soepel en uiterst efficiënt voor nauwkeurig zagen.
  • Digitale oliesensor – Geeft aan wanneer het nodig is om kettingolie bij te vullen, waardoor kettingslijtage wordt verminderd.
  • Hoge kettingsnelheid – Snelle zaagsneden geven minder risico op splinteren van hout en betere resultaten. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details