Platform voor de tuin- en groenprofessional
Iedereen staat te springen om De Groene Sector Vakbeurs
Het thema water wordt extra belicht op de aanstaande editie van De Groene Sector Vakbeurs.

Iedereen staat te springen om De Groene Sector Vakbeurs

8 tot en met 10 maart 2022 staat De Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg op de planning. Bezoekers en exposanten kijken er reikhalzend naar uit. Ramon Schlepers van beursorganisator Easyfairs vertelt wat de beursbezoekers kunnen verwachten.

De 2021-editie van De Groene Sector Vakbeurs kon geen doorgang vinden door corona. Voor volgend jaar staat de beurs weer op de planning. “Er is een grote behoefte om elkaar weer te zien en spreken,” aldus beursorganisator Ramon Schlepers, die aangeeft dat de ruimte voor standhouders met rond de 320 exposanten al bijna volgeboekt zit. “Niet alleen dit jaar, maar de laatste jaren is De Groene Sector Vakbeurs uitgegroeid tot dé beurs in Nederland voor alle groenprofessionals.”

Demo’s vormen een belangrijk onderdeel op De Groene Sector Vakbeurs. Er worden een themapleinen en testparcours buiten opgezet, waar exposanten demo’s kunnen geven.

Strikte handhaving van de veiligheid

Zoals het er nu voor staat, gaat de beurs begin volgend jaar gewoon door. ‘Een zakelijk evenement op een doorstroomlocatie met goede ventilatie is niet te vergelijken met een dance event of volksfeest zoals carnaval waarvoor momenteel maatregelen worden genomen rond corona omwille van de volksgezondheid,’ verwacht hij. “Bovendien zetten wij strikt in op de veiligheid, door QR- en legitimatiebewijscontrole en het bewaren van veilige afstanden. Iedereen kan met een gerust hart naar De Groene Sector Vakbeurs komen.”

Er zullen zoals elke beurseditie twee innovatie-awards uitgereikt worden.

De beursvloer

Schlepers vertelt wat de bezoekers in de zeven hallen in Hardenberg kunnen verwachten. De beursorganisatie is nog druk bezig met de opzet van de themapleinen en een testparcours buiten, waar exposanten demo’s kunnen geven. Als verlengstuk van de beursdeelname kunnen bezoekers hier elektrische en hybride producten buiten testen. Klimaat-adaptatie, waaronder verschillende manieren om af te wateren in de tuin of in het park, passeert de revue op De Groene Sector Vakbeurs. Het thema personeel komt aan bod in hal drie. Hoe kun je je personeelstevredenheid hoog houden en hoe kun je opschalen, met reguliere krachten of met zij-instromers? 

Ook het thema water wordt extra belicht op De Groene Sector Vakbeurs. Daartoe wordt een eyecatchende zwemvijver van 30 x 17 meter opgebouwd in hal vier, binnen een wal van 60 cm hoog. Het Zone.college in Almelo pakt de bouw van deze zwemvijver als project op. Over de vijver wordt een keramiek vlonder van Supradeck aangelegd, in de vijver komt een fontein van Auga, folie van ECOLAN en Moerings waterplanten. De beursorganisatie plaatst er karpers in.

Ramon Schlepers.

“Midden op het water komt een kennistheater. Deze wordt dagelijks ingericht met lezingen rond het thema water. Bezoekers krijgen daar echt het gevoel dat ze op het water zitten,” verklapt Schlepers alvast. “We zien niet alleen dat zwemvijvers in het hogere segment gewild zijn, ook zwembaden en plunge pools. Er wordt meer geld uitgegeven aan luxere materialen zoals keramische steen, keramische vlonders. De tuin is een verlengstuk geworden van het huis. Dat zien we terug bij exposanten op de beursvloer.”

Er zullen zoals elke beurseditie twee innovatie-awards uitgereikt worden, een op het gebied van Tuin- en Parktechniek en een op het gebied van De groene inrichting. “De hele sector zal op De Groene Sector Vakbeurs zijn hart weer op kunnen halen,” aldus Schlepers.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details