Platform voor de tuin- en groenprofessional
Innovaties op de beurs: van wide body wheel tot superhond
De NST600 steekwagen.

Innovaties op de beurs: van wide body wheel tot superhond

Ergonomie en elektrische kruiwagens

Kwaliteit en ergonomie: het zijn twee eigenschappen die je in alle producten van Matador terugvindt. Met hun assortiment kruiwagens, steekwagens, locks & security, platformwagens en plateauwagens voor de bouw, land- en tuinbouw voegen ze veel toe aan de beleving op de Groene Sector Vakbeurs. Marketing Coördinator Matjeu van Kasteren neemt ons mee op reis langs de verschillende innovaties van Matador. 

Stilstaan, daar doen ze bij Matador niet aan. In 1895 zijn ze begonnen als kruiwagenfabrikant. Daarna is het assortiment steeds verder uitgebreid. Van Kasteren: “sinds een aantal jaar zijn we steeds meer aan het doen in de groenmarkt. We hebben een hele lijn speciaal voor deze sector. En we blijven groeien en innoveren. Op de beurs willen we ons assortiment dan ook in de breedste zin presenteren.”

De groensector vraagt, Matador draait

Als groenprofessional werk je vaak op onverhard terrein. Het viel Matador op dat de groensector dan ook vaak koos voor een luchtband onder een van hun producten. “De luchtband laten ze vaak nog een beetje leeglopen, zodat deze bij belasting breder wordt. Zo graaf je de kruiwagen niet in op onverhard terrein.”

“Omdat we deze keuze steeds vaker zagen terugkomen, bedachten we een oplossing: het Wide Body Wheel. Dit is een kruiwagenwiel met een extra brede band (130 mm). Ideaal als je veel werkt in modder of zand. De band is licht in gewicht en lekvrij. En daardoor wordt je onderrug ook aanzienlijk minder belast. Het is lekker lichtgewicht werken met zo’n wiel onder al onze producten.”

Innovatie na innovatie

Het Wide Body Wheel is niet de enige innovatie die Matador in de spotlights zet. Zo nemen ze ook hun NST600 steekwagen mee naar de beurs. “Dit is een aluminium steekwagen speciaal voor de groensector”, legt Van Kasteren uit. “Ook fijn: er zitten twee extra brede kruiwagenwielen onder, zodat je ‘m ook gewoon op onverhard terrein kunt gebruiken.”

Ook de kruiwagens van Matador zijn weer te bewonderen op de beurs. Allereerst de  ‘hovenierskruiwagen’, beter bekend als de Noka 160L. En deze titel komt niet uit de lucht vallen: “De Noka 160L is een lichtgewicht gemaakt van aluminium met een inhoud van 160 liter, een lekvrij wiel en een ovaal frame met ovale handvaten met knokkelbescherming. Er kan dus veel in en je beschermt meteen je rug tijdens zware werkzaamheden.”

Vervoer je veel materiaal van en naar je bus? En dat ook nog op onverhard terrein? Matador ontwikkelde speciaal voor deze omstandigheden: de M-Superhond-CT. Een slimme, verstelbare, platte transportkar op zes wielen. “Je trekt ‘m makkelijk over obstakels heen en hij past makkelijk door smallere tuinhekken. Wel zo fijn, in de groensector.”

De M-Superhond-CT.

Ervaar de voordelen van elektrisch          

Een ander product dat in de spotlights staat is de M-Trac 2.0. “Dit is een volledig elektrische multitool. Op deze eenasser monteer je meerdere tools: van een maaibalk voor de golfbaan tot een sneeuwschuif en van een onkruidborstel tot een bladblazer. En dat allemaal 100 procent elektrisch en met minimaal evenveel power als tegenhangers die op fossiele brandstof werken.”

Liever een duurzame, elektrische kruiwagen? De M-E-Barrow biedt uitkomst. “Of je nu groenafval of tegels vervoert, met een elektrische kruiwagen is het veel minder zwaar. Hoe meer weerstand je namelijk zet bij het duwen, des te meer de motor in het wiel het overneemt.” Zoals ze zeggen: ervaren is meemaken. Op de Groene Sector Vakbeurs kun je de M-E-Barrow ook meteen testen op een heus parcours.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details