Platform voor de tuin- en groenprofessional
Innovatieve bijdrage aan duurzaam watergebruik
De producten zijn makkelijk schoon te maken; het rooster afpakken en schoonmaken.

Innovatieve bijdrage aan duurzaam watergebruik

Regenwater opvangen rondom kantoorgebouwen of bij de oprit of het terras van woonhuizen. PCK Belgium zorgt met Star Drain dat het water is opgevangen in een waterput of gecontroleerd terug in de bodem zakt. Mahdi Gardabou, verkoopmanager bij PCK Belgium: “Wij hebben vanuit de praktijk een kunststof lijngoot bedacht in vier modellen, verkrijgbaar in drie verschillende kleuren. Het helpt voor balans in de bodem.”

Star drain is een product dat Gardabou samen met zijn schoonvader Peter Schelstraete, manager van PCK Belgium, heeft ontwikkeld. “Peter heeft meer dan veertig jaar ervaring in de afwateringstechniek en zelf was ik werkzaam in de bouw. We kennen de kneepjes van het vak, maar ook zeker de uitdagingen waar uitvoerders tegen aanlopen als het gaat om het begeleiden van regenwater rondom gebouwen. Star drain is een mooi en betaalbaar systeem dat door iedere professional, maar ook de doe-het-zelver eenvoudig is te plaatsen. In een korte handleiding vertellen we alles over het kliksysteem dat met pvc-lijm muurvast zit. Afkitten met siliconen om het waterdicht te maken is niet nodig. We kijken ook naar het uiterlijk, want het oog wil ook wat.” 

De lijngoot van De PCK Star Drain bestaat uit een kunststoffen gootelement (pvc) met een grijs of zwart aluminiumdesignrooster. Gardabou: “Het water valt door het rooster in de goot. Deze zijn verkrijgbaar in lengtes van één en twee meter en met koppelstukken aan elkaar te verbinden. Het enige dat zichtbaar is de top, de rest is verwerkt in de grond. Totaal geen zicht op.” 

Voor locaties met een beperkte ruimte, denk aan een balkon, is er in 2022 het nieuwe model, de MINI-drain.

Als een puzzel

Hoveniers en tuinarchitecten verwerken de lijngoten bij het aanleggen van tuinen. Gardabou: “De roosters zijn verkrijgbaar in drie soorten design; aluminium met een grijs of zwart rooster of in een uitvoering met cortenstaal, ijzer dat roest. De kunststof uitvoeringen zijn in de fabriek bewerkt, waardoor oxidatie geen kans krijgt. De Star Drain 65/100 is de standaard goot, maar naarmate de grootte van het terras toeneemt komt de 100/100 meer tot zijn recht; het vangt meer water op. De goot is 50 centimeter breed en 10 centimeter hoog. Op locaties met een beperkte ruimte, denk aan een balkon, lanceren wij in 2022 ons nieuwe model, de MINI-drain. Onze producten zijn makkelijk schoon te maken; het rooster afpakken en schoonmaken. Een filter houdt het zand tegen. Het opgevangen water in de waterput is prima te gebruiken voor toiletten, wasmachines of het besproeien van de tuin. Alle onderdelen passen precies op elkaar en met alle lengtes en tussenstukken is het als leggen van een mooie puzzel.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details