Platform voor de tuin- en groenprofessional
Introductie accuplatform en robotmaaier zonder draad
Rugblazer op accu.

Introductie accuplatform en robotmaaier zonder draad

‘Alles om het werk van de groenprofessional te vereenvoudigen’

Positec grijpt de Groene Sector Sector vakbeurs aan om de innovaties van Kress te introduceren bij de dealers, vertelt David Mooibroek, Regional Sales Director Central Europe bij Positec. “We introduceren op de beurs twee nieuwe, innovatieve projecten: ons accuplatform en onze unieke robotmaaiertechnologie zonder draad. Beide oplossingen vereenvoudigen het werk van groenprofessional.”

De accu’s laden op in slechts 8 minuten.

Kress levert via de vakhandel accu-gereedschappen en robotmaaiers aan professionele hoveniers. Voordeel voor de dealers is dat het merk zorgt voor stabiele marges en revolutionaire technologieën die inspelen op de trend naar elektrisch werken en robotisering. Tot nu toe durft nog niet iedere professional te werken met accumachines. Mooibroek: “Ze denken bijvoorbeeld dat het laden te veel tijd kost en dat de levensduur van de batterijen te kort is. Ook zijn accu’s vaak duur in aanschaf. Met onze 8-minute CyberPack-reeks willen wij hen overtuigen van het tegendeel.”

De 8-minute CyberSystem-accu’s van Kress laden volledig op in slechts acht minuten, hebben een levensduur die tot tien keer langer is dan die van traditionele batterijen en doen qua vermogen niet onder voor benzinemotoren. Door een geavanceerde celtechnologie wordt de batterij niet warm, waardoor deze voor het laden niet hoeft af te koelen. Mooibroek: “Deze oplossing gaat vijf keer zo lang mee als lithium-polymeercellen en zelfs tien keer langer dan litium-ion-batterijen. Als de batterij aangesloten wordt, houdt de bijbehorende app onder meer diagnostische gegevens over de batterij bij. Ook biedt de app bescherming tegen diefstal en kan de gebruiker er beschikken over alle informatie voor het beheer van al zijn accu’s. Door de prijs van de accu laag te houden, verlagen we de drempel voor de hovenier.” De accu’s zijn te gebruiken in verschillende snoerloze machines: van grastrimmers en bosmaaiers tot kettingzagen, rugblazers en zelfrijdende maaiers.

De innovatieve robotmaaeiers van Kress maaien grote grasvelden nauwkeurig en efficiënt zonder een grensdraad of vaste referentie-antenne.

Robotmaaiers zonder grensdraad

De innovatieve robotmaaiers van de RTKn-reeks van Kress maaien grote grasvelden nauwkeurig en efficiënt zonder een grensdraad of vaste referentie-antenne. Handig voor de hovenier die werkt op grote terreinen, zoals sportvelden of golfbanen. Mooibroek: “Wij denken dat de helft van het werk van de hovenier kan worden overgenomen door robots. En dat is ook nodig met het huidige tekort aan personeel. Tot nu toe worden robotmaaiers vooral gebruikt door consumenten en daar willen we met onze nieuwe range verandering in brengen. Bij robotgrasmaaiers met grensdraad moet de dealer vaak het systeem inregelen en de bestaande systemen zonder grensdraad zijn vaak niet geschikt voor het maaien van grote oppervlakken. Onze Mission RTKn-reeks robotmaaiers biedt een oplossing voor beide problemen. Om een virtuele grens vast te leggen, loopt de gebruiker simpelweg even met een trolley langs de rand van het gazon, waarna het systeem het signaal doorgeeft.” De onbemande maaiers zijn ideaal voor de bewerking van grote grasvelden. Ze werken even nauwkeurig en efficiënt als de consumentenmaaiers. Het zogeheten dead rockening algoritme zorgt voor nauwkeurigheid, ook op plaatsen waar de zichtlijnen naar de satellieten geblokkeerd worden, bijvoorbeeld door bomen. 

De robotmaaiers zijn ideaal voor het maaien van grote velden.

De Moving Action Plan (MAP)-technologie ten slotte, zorgt voor een efficiënte maaibeurt en de maaiers zijn ook uitgerust met een gepatenteerd obstakelontwijkend systeem en automatisch nivellerend bladsysteem, dat zich aanpast aan oneffenheden in het terrein.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details