Platform voor de tuin- en groenprofessional
Italiaanse innovaties in Biddinghuizen
De Cingo: een universele, praktische werktuigendrager op rupsbanden.

Italiaanse innovaties in Biddinghuizen

Drie nieuwe machines voor hovenier en landbouwer

Het Belgische De Lille is exclusieve importeur van het Italiaanse merk Merlo in de Benelux. Via een netwerk van zo’n 30 distributeurs worden de innovatieve machines verspreid naar eindklanten in Nederland, België en Luxemburg. Op de beurs GroenTechniek Holland en AgroTechniek Holland exposeert De Lille met de drie meest recente Merlo machines.

De samenwerking tussen De Lille en Merlo bestaat al bijna 35 jaar. Marketing and communications officer Thuline Wiels van De Lille: “We ontwikkelden daarnaast een app voor de Merlo machines; DL Connect. Deze digitale, persoonlijke assistent verzamelt exacte data over alle aangesloten machines. De gebruiker heeft via smartphone of tablet toegang tot de data. Zo krijgt hij inzicht in het gebruik en het verbruik, de bedrijfszekerheid, onderhoudshistorie en de locatie van zijn machines. Hierdoor kan er nog efficiënter mee gewerkt worden.”

Beursdeelname

Gebruikers van Merlo machines zijn onder meer hoveniersbedrijven, landbouwers, groenvoorzieners en wegwerkers. Op de beurs GroenTechniek Holland/AgroTechniek Holland legt De Lille de nadruk op drie machines: één voor groenvoorzieners en -onderhouders en twee voor de landbouw. De Cingo is een universele, praktische werktuigendrager op rupsbanden, die uitermate geschikt is voor groenwerken. De machine is inzetbaar als onder meer bakwagen, graafmachine of sneeuwruimer. Wiels: “Voor deze specifieke machine beschikken we over een online configurator. De hovenier kan daarin zelf aangeven welke werkzaamheden hij wil verrichten en dan kan hij na het aanvinken van de benodigde opties, een offerte aanvragen bij een distributeur. Deze configurator is te vinden op www.cingo.nl. Er wordt overigens ook gewerkt aan een elektrische versie van de Cingo.”

De E-worker is een volledig elektronische verreiker .

De E-worker is  een volledig elektronische verreiker die door het elektrische systeem inzetbaar is in gesloten stallen met mensen en dieren. “Bijzonder aan deze machine is dat Merlo hem helemaal vanaf scratch heeft opgebouwd. Het elektrische idee was hierbij het uitgangspunt. Gewoonlijk gebeurt dit in deze sector juist andersom: dan wordt de motor vervangen door een elektrische aandrijving en is de machine verder hetzelfde als voorheen. Door de werkwijze van Merlo zijn de systemen beter op elkaar ingespeeld en beter instelbaar.”

MF – de Merlo multifarmer – tot slot, is een verreiker voor landbouwers, waarop veel verschillende accessoires bevestigd kunnen worden voor agrotechniek. Deze robuuste landbouwmachine is bijvoorbeeld inzetbaar voor ploegen of vervoeren.

Overgangsgebied

Door de brede range aan machines koos De Lille voor de beurs voor een stand in het overgangsgebied tussen de twee beurzen. Wiels heeft goede verwachtingen van de beurs: “Het is fijn om relaties na lange tijd weer te kunnen zien en te informeren over onze nieuwe machines.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details