Platform voor de tuin- en groenprofessional
Joosten bouwt verder aan merk

Joosten bouwt verder aan merk

Toeleverancier voor de GWW- en groenbranche, Joosten Kunststoffen en de vijf zusterondernemingen Joosten Concepts, Joosten Ecodak, Joosten Productie & Lastechniek, Joosten International en Joosten Refoam, communiceren voortaan onder de naam Joosten Groep.

Toeleverancier voor de GWW- en groenbranche, Joosten Kunststoffen en de vijf zusterondernemingen Joosten Concepts, Joosten Ecodak, Joosten Productie & Lastechniek, Joosten International en Joosten Refoam, communiceren voortaan onder de naam Joosten Groep.

“Intern werkten we altijd al als één team”, vertelt mede-eigenaar Raymond Brouwer, “maar in de markt was niet altijd duidelijk wie wat doet en hoe breed het werkveld van alle Joosten ondernemingen samen is”.

Omdat werkgebieden, producten, kennis en klanten van de bedrijven overlappen laat Joosten, met een nieuwe herkenbare huisstijl, zien dat het één club is.

De groep bestaat uit specialisten waar grond-, weg- en waterbouw aannemers en groenspecialisten terecht kunnen voor alles wat te maken heeft met infrastructuur, watermanagement en groen in de stad. “Juist de raakvlakken maken het zo interessant”, gaat Brouwer verder. “Wij verbinden een groen dak op hoogte met een groeiplaats op straatniveau, zorgen dat overtollig hemelwater infiltreert in de bodem en leveren geokunststoffen voor de fundering van de weg die langs de groeiplaats ligt.”

Joosten Groep adviseert, zorgt voor het ontwerp, levert uit eigen voorraad of rechtstreeks af fabriek, is massaproducent maar ook specialist in maatwerk en bemiddelt zelfs in het aanbrengen.

De nieuwe opzet biedt ook ruimte voor toekomstige uitbreiding, die met de overname van Jan Heuvelmans is ingezet. Brouwer benadrukt dat met de nieuwe naam de service die klanten gewend zijn niet verandert. “We blijven natuurlijk gewoon Joosten”.

Geschiedenis

In 1991 startten de gebroeders Joosten het familiebedrijf Joosten Kunststoffen in Gendt. Door de jaren heen werd het bedrijf uitgebreid met vestigingen in Delft, Beverwijk en Goes. Begin 2016 is de vertrouwde Gendtse thuisbasis verruild met een nieuwbouwpand in Bemmel. Met 48.000m3 magazijnruimte, 16.000m2 buitenterrein en 700m2 kantoorruimte is dit het nieuwe centraal logistiek centrum voor alle vestigingen.

Joosten heeft zich ontwikkelt van prijsvechter tot kennisbron en de one-stop-shop voor de GWW- en groenbranche. Er zijn door de jaren heen strategische samenwerkingen aangegaan met gerenommeerde leveranciers en producenten. Naast leidingsystemen en geotextiel zijn nieuwe markten verkend. Hieruit zijn Joosten Productie en Lastechniek, Joosten Ecodak, Joosten Concepts en Joosten International ontstaan. Sinds januari 2022 behoort ook Jan Heuvelmans bv tot de Joosten familie.

Vanaf januari 2023 presenteert Joosten zich als Joosten Groep.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details