Platform voor de tuin- en groenprofessional
Jos Kanters Groenvoorziening bestaat 25 jaar

Jos Kanters Groenvoorziening bestaat 25 jaar

‘Grondige aanpakkers in groen’ vieren zilveren jubileum met feest, film en magazine

Jos Kanters Groenvoorziening viert zijn 25-jarig jubileum op 20 mei 2022. Het groenvoorzieningsbedrijf uit het Brabantse Erp werd in 1997 opgericht door Jos Kanters. In 25 jaar tijd groeide het bedrijf uit tot een middelgrote marktpartij met focus op brede ontzorging van de opdrachtgevers, uiteenlopend van overheden en particulieren tot aannemingsbedrijven. ‘Tijd vur een goei fisje’, zoals de uitnodiging van het bedrijf in onvervalst Brabants luidt.

Het bedrijf Jos Kanters Groenvoorziening startte in 1997 met twee medewerkers. De keukentafel vormde het kantoor. Al snel volgde meer personeel, een kantoorruimte en een gehuurde loods in Boerdonk, later een grotere loods in Beek en Donk. Doordat Jos Kanters Groenvoorziening al snel uit zijn jasje groeide, streek het bedrijf neer op de huidige locatie aan de Prinsenkamp in Erp. 

Groei

In 2010 nam Paul Kanters het bedrijf over van zijn vader, die dat jaar na een kort ziekbed kwam te overlijden. De toetertijd 21-jarige Paul heeft vanaf het begin af aan al zijn passie in het bedrijf gestoken. Samen met een trouw team sloeg hij de weg in van verdere bedrijfsuitbreiding.

Dit heeft geresulteerd in de groei van een klein bedrijf naar een middelgroot bedrijf op een terrein van 10.000 m2 met een grote loods, uitgebreid wagen- en machinepark, meer dan vijftig vaste medewerkers en een grote flexibele schil. Op korte termijn wordt er een nieuw, twee verdiepingen tellend kantoorgebouw gebouwd met een loods en een werkplaats.

De specialiteiten waarmee Jos Kanters Groenvooziening de opdrachtgevers ontzorgt liggen op het gebied van openbaar groen, boomverzorging, faunawerken en particulier groen. Goede personeelsscholing vormt de basis. Het bedrijf beschikt over alle belangrijke certificeringen op het gebied van veiligheid, techniek en duurzaamheid.

Aandacht voor omgeving

Een van de grootste speerpunten binnen de werkwijze van Jos Kanters Groenvoorziening is duurzaamheid. Duurzaamheid is voor Jos Kanters Groenvoorziening geen ambities om aan te werken omdat de opdrachtgever dat wil: het familiebedrijf werkt van nature duurzaam, al sinds de oprichting 25 jaar geleden.

Jos Kanters Groenvoorziening neemt deel aan duurzame projecten en is bij elk project uitermate kien op groenafval-recycling en het tegengaan van energieverspilling. Het team werkt met accugereedschap en een verduurzaamd wagenpark om de omgeving te verfraaien zonder het te belasten.

Aandacht voor mens en maatschappij

Duurzaam met mensen omgaan wordt ook getoond middels daden. Binnen de eigen onderneming wordt aan de mensen allerlei kansen en een fijne werkplek geboden. Het “Jos Kanters-gevoel” staat wijd en zijd bekend in de regio. Iedereen die van aanpakken weet, wordt opgenomen in deze warme club. Het sociaalmaatschappelijk ondernemen binnen het bedrijf, maar ook met opdrachtgevers en partners leidt tot duurzame, lange termijnrelaties.

Jubileumfilm en jubileummagazine

Met een jubileumfilm en jubileummagazine blikt Jos Kanters Groenvoorziening terug op een kwart eeuw van aanpakken in het groen. Directeur/eigenaar Paul Kanters: ‘Ik doe dat soms te weinig, terugblikken. Een pas op de plaats om dat wel te doen is terecht, want we hebben met zijn allen veel waardevols tot stand gebracht. Wij hebben veel te danken aan ons team, onze partners en opdrachtgevers. Het is een eer om met iedereen samen te mogen werken. Door het vertrouwen dat wij elkaar al deze jaren geschonken hebben, zijn er talloze prachtige projecten gerealiseerd. Ook hebben we eindgebruikers blij kunnen maken en de omgeving een stuk verder vergroend. Op naar de volgende 25 jaar in het groen!’

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details