Platform voor de tuin- en groenprofessional
Kennisdagen Hoveniers: hét event voor de hovenier

Kennisdagen Hoveniers: hét event voor de hovenier

Dit jaar organiseren zaaizaadbedrijf Advanta en meststoffenleverancier DCM een nieuw event onder de naam Kennisdagen Hoveniers. Op 6 en 7 juli in Balgoy (GE) en 14 en 15 september in Nieuw-Vennep (NH) heten we groenvoorzieners van harte welkom op de speciaal voor deze dagen aangelegde demoterreinen. De regionale praktijkdagen zijn kleinschalig van opzet en bieden ruimte aan zo’n 160-200 bezoekers. Vooraf aanmelden is daarom noodzakelijk. 

Het demoterrein is ingedeeld in verschillende vakken met grassen, veldbloemen en vaste planten. De specialisten van Advanta vertellen je tijdens een rondgang over het veld graag meer over de voordelen van verschillende grassoorten in een gazonmengsel. Ook zie je diverse veldbloemenmengsels en hoor je hoe je deze bloemen kunt toepassen in de particuliere tuin en openbare ruimte. De omgeving fleurt erdoor op, de biodiversiteit verbetert en je bespaart op beheerkosten door minder maaiwerk. Door de rondgang in kleinere groepen is er alle gelegenheid voor het delen van kennis en ervaringen en het stellen van vragen. 

Tijdens de Kennisdagen Hoveniers laat DCM graag haar aanpak zien om een beter rendement uit aanplant te halen. In een korte kennissessie komen onderwerpen als structuur, bemesting en pH aan bod. Ook wordt verteld wat de do’s en dont’s zijn bij de aanplant van plantvakken. Op het demoterrein zijn plantvakken aangelegd met diverse soorten planten op verschillende ondergronden, zodat de theorie in de praktijk zichtbaar wordt. 

Aanmelden voor de Kennisdagen Hoveniers kan op www.advantaseeds.nl/kennisdagen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details