Platform voor de tuin- en groenprofessional
Klein bedrijf, groot bereik
De verdichtingsmachines van Giant zijn in trek.

Klein bedrijf, groot bereik

‘We lopen concurrenten niet voor de voeten, maar helpen ze juist graag’

Brand Equipment B.V. is een klein bedrijf in Gramsbergen met een enorm bereik. Met maar 10 werknemers speelt het bedrijf een grote rol in de internationale markt als het gaat om bouwmachines. Brand Equipment importeert en exporteert alles wat met machines te maken heeft, maar heeft ook een werkplaats voor reparaties. Eigenaar Erik Brand en technisch verkoopondersteuner Michel van Kleef vertellen over hun bestverkopende machines.

De zeefmachines zijn makkelijk in gebruik en verminderen transportbewegingen.

Het bedrijf bestaat sinds 2015 en heeft zich in die korte tijd onmisbaar gemaakt. Ze verkopen over de hele wereld: van graafmachines tot machineonderdelen. Ook repareren ze veel machines voor aannemers en andere collegabedrijven: “We lopen concurrenten niet voor de voeten, maar helpen ze juist graag” vertelt Brand. 

Flexibel zeven

Eén van de machines die Brand Equipment met trots levert, is de zeefmachine van Flexiever. “Deze zeefmachine is in veel vormen en maten te krijgen en kan achter elk voertuig gezet worden. Je kan het gewoon in de auto meenemen en het is ook nog makkelijk in gebruik”, vertelt Brand. “Er zijn tig toepassingen voor de zeefmachine, maar hij is bij uitstek geschikt om grond uit te zeven bij klanten in de tuin. Door het makkelijke gebruik vermindert die ook nog eens transportbewegingen. Ideaal voor elke hovenier dus!”

Duurzame machines

Recent zijn ook de verdichtingsmachines van Giant in trek, merken Brand en Van Kleef. Deze machines zijn volledig elektrisch. Ideaal, want we moeten in Nederland steeds meer over op elektrische machines. “Deze machines zijn een stuk duurzamer en daardoor ideaal voor hoveniers en stratenmakers. We worden met z’n allen steeds groener, dus deze apparaten ook. We gaan als bedrijf natuurlijk ook mee met de tijd. De machines die onze grondstoffen delven zijn dan niet zo duurzaam, maar deze grondstoffen worden wel voor accu’s van elektrische auto’s gebruikt. Daarnaast ligt ons hele dak vol met zonnepanelen en gebruiken we een elektrische wasplaats om de machines schoon te maken. We proberen zo onze ecologische voetafdruk zo veel mogelijk te compenseren,” zegt Van Kleef.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details