Platform voor de tuin- en groenprofessional
Klimaatadaptie: halfverharding als oplossing
Deze halfverharding heeft vele voordelen.

Klimaatadaptie: halfverharding als oplossing

Ongebonden, onderhoudsvriendelijke en duurzame halfverharding

Achterhoeks Padvast is een product dat zorgt voor onderhoudsvriendelijke, duurzame en stabiele paden en opritten. Hardeman Zand- en Grindhandel adviseert het product dan ook voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Hardeman Zand- en Grindhandel werd in 1938 opgericht door de vader van huidige eigenaar Gijs Hardeman. In de loop der jaren breidde het bedrijf zijn activiteiten uit. Gijs Hardeman: “In onze grondbank verzamelen we ongekeurde partijen van onverdachte locaties. Die voegen we samen en keuren we. De goedgekeurde grond wordt vervolgens weer als grond gebruikt of we maken er producten van, zoals bomengrond, bomenzand en bemeste teelaarde.” Sinds een paar jaar heeft Hardeman daarnaast een betonstation. “Met deze menger maken we verschillende soorten stabilisatiezand en beton voor hoveniers, stratenmakers en aannemers in de wijde regio. Kleine hoeveelheden kunnen zij afhalen met een aanhangwagen. Grote hoeveelheden bezorgen we met de vrachtwagen. Daarnaast hebben we nog een afvaloverslag voor bedrijfs- en sloopafval.” 

De oude grindpaden rondom Kasteel Amerongen worden voorzien van Padvast.

Stabiele, ongebonden halfverharding

In de huidige trend op het gebied van klimaatadaptie, neemt de vraag naar halfverharding toe, merkt Hardeman. “Daar past ons product Achterhoeks Padvast heel goed in. Dit is een ongebonden halfverharding, zonder bindmiddel of leem. Het bestaat uit gebroken materiaal dat gezeefd wordt op de juiste fracties om de juiste samenstelling te krijgen. De stabiliteit wordt verkregen door de vorm en hardheid van de korrel. Het is onder andere geschikt voor de aanleg van opritten, wandel- en fietspaden en heeft een landschappelijk karakter. We leveren nu Padvast voor de renovatie van de oude grindpaden rondom Kasteel Amerongen. Geertech uit Leersum verzorgt de aanleg. De paden worden uitgegraven, voorzien van cortenstalen randen en een laag Padvast 0/14 mm. Padvast verslijt niet, er komt bijna geen onkruid doorheen en is onderhoudsvriendelijk.”

Maatwerk advies

Daarnaast heeft het product nog vele andere voordelen. Het is onderhoudsvriendelijk en waterdoorlatend, wat wateroverlast voorkomt. De grijswitte kleur heeft een hoge lichtreflectie in het donker, dus de wegen en paden lichten goed op. Daarnaast zorgt het in droge perioden voor minder stofvorming. Padvast is verkrijgbaar in verschillende maten: 0/6 mm, 0/14 mm en 0/22 mm. Ook is het product voorzien van het NL Greenlabel A-label.

“De vraag naar Padvast neemt toe. We leveren het aan hoveniers door heel Nederland, zowel in big bags als losgestort en in iedere gewenste hoeveelheid.”, vertelt Hardeman. “Daarnaast adviseren we ook. Bij nieuwbouw is de aanleg van paden vrij standaard, maar we geven ook maatwerk advies bij bestaande halfverharding waar problemen zijn ontstaan. Achterhoeks Padvast is dan vaak de perfecte oplossing.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details