Platform voor de tuin- en groenprofessional
Nieuws

Klompenpaden duurzaam onderhouden door SLG

RM-Wolfswinkel-Rozendaal-1003

Beeld | Robbert Modderkolk

16 maart 2022 Leestijd 1 minuten

Deel dit artikel

Met ingang van het nieuwe seizoen zal Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) het onderhoud aan de ruim 100 Klompenpaden uitvoeren met accu-aangedreven Husqvarna bosmaaiers. Daarmee wordt een grote stap gezet in de beoogde verduurzaming van het onderhoud van dit bijzondere landschap. Husqvarna-dealer Wolfswinkel uit Hoenderloo is leverancier van de bosmaaiers.

Erik van Eek, projectleider bij SLG: “Met de vervanging van de bestaande benzinebosmaaiers hebben wij een grote stap gezet voor het terugdringen van de CO2 uitstoot. Belangrijke factor daarnaast voor de keuze voor de Husqvarna accu-bosmaaiers is het welzijn en werkplezier van de vrijwilligers; de accu-machines produceren namelijk minder herrie en geen uitstoot. Ze kunnen dus schoon en geluidsarmer werken.”

Tim Wolfswinkel van Wolfswinkel Groentechniek is leverancier van de bosmaaiers: “Gezamenlijk hebben we bepaald wat de beste machine- en accu-oplossing is voor SLG want in het landschap is het niet vanzelfsprekend dat je op de werkplek je accu kan opladen. Met de gekozen combinatie van machine, accu- en snellader hebben we de optimale balans gevonden voor de vrijwilligers.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Michel van Strijp

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details