Platform voor de tuin- en groenprofessional
Klompenpaden duurzaam onderhouden door SLG

Klompenpaden duurzaam onderhouden door SLG

Met ingang van het nieuwe seizoen zal Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) het onderhoud aan de ruim 100 Klompenpaden uitvoeren met accu-aangedreven Husqvarna bosmaaiers. Daarmee wordt een grote stap gezet in de beoogde verduurzaming van het onderhoud van dit bijzondere landschap. Husqvarna-dealer Wolfswinkel uit Hoenderloo is leverancier van de bosmaaiers.

Erik van Eek, projectleider bij SLG: “Met de vervanging van de bestaande benzinebosmaaiers hebben wij een grote stap gezet voor het terugdringen van de CO2 uitstoot. Belangrijke factor daarnaast voor de keuze voor de Husqvarna accu-bosmaaiers is het welzijn en werkplezier van de vrijwilligers; de accu-machines produceren namelijk minder herrie en geen uitstoot. Ze kunnen dus schoon en geluidsarmer werken.”

Tim Wolfswinkel van Wolfswinkel Groentechniek is leverancier van de bosmaaiers: “Gezamenlijk hebben we bepaald wat de beste machine- en accu-oplossing is voor SLG want in het landschap is het niet vanzelfsprekend dat je op de werkplek je accu kan opladen. Met de gekozen combinatie van machine, accu- en snellader hebben we de optimale balans gevonden voor de vrijwilligers.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details