Platform voor de tuin- en groenprofessional
Projecten

Kluitverankering in de groenste blikvanger van de stad

Trudo-Toren-Igor-Vermeer-fotografie-(4)
Blikvanger in Eindhoven. Beeld: Igor Vermeer

Tekst | GreenMax

Beeld | GreenMax

12 juli 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Wie wel eens over het grote plein van Strijp-S in Eindhoven heeft gewandeld, kan het niet zijn ontgaan, de schitterende Trudo Toren van de Eindhovense woningcorporatie Trudo. De opvallende woontoren met 70 hoogtemeters heeft 135 bomen en maar liefst 9000 planten. De ‘groene bostoren’ heeft heesters en vaste planten die de gevels verfraaien en mogen uitgroeien tot een uniek verticaal bos in Eindhoven. De aanplant van de 135 bomen had echter wat meer ‘voeten in de aarde’.

De Trudo Toren van onderen bezien. Beeld: Winny Fast

De aanwezigheid van de bomen in de Trudo Toren vergroot de kwaliteit van wonen voor de bewoners. Zo zorgen de bomen voor schaduw en verkoeling in de appartementen. Verder zijn de bomen, ongeacht het seizoen een absolute eyecatcher. De bomen verdienen uiteraard wel de juiste en verfijnde aanpak. Hierbij hebben bomen extra steun nodig. Zo heeft de gerenommeerde Italiaanse architect Stefano Boeri die verantwoordelijk is voor het schitterende ontwerp van de Trudo Toren in Eindhoven gekozen voor de ondergrondse kluitverankering van het Nederlandse GreenMax..

In volle glorie.

Ondergrondse kluitverankering

De 135 bomen van de Trudo Toren zijn voorzien van de ondergrondse kluitverankering van GreenMax. Door middel van deze verankering zijn de bomen door GreenMax ondergronds zeer stevig verankerd in de bakken op de balkons. Maar wat is ondergrondse kluitverankering precies? Ondergrondse kluitverankering is een efficiënte en betrouwbare manier om bomen ondergronds te verankeren. Hierdoor wordt voorkomen dat de boom scheef waait tijdens bijvoorbeeld een hevige storm.

Verankert de kluit met gordelbanden, die met grondankers of aan ankerogen/betonmatten worden vastgezet in de bodem of de boombak.

Het verankeren gebeurt met gordelbanden, die met grondankers of aan ankerogen/betonmatten worden vastgezet in de bodem of de boombak. Deze zorgen voor een zeer sterke ondergrondse verankering van de kluit. De boom behoudt zijn natuurlijke bewegingsvrijheid. Hierdoor worden de wortels extra gestimuleerd om zich verder te ontwikkelen. De bovengrondse boompalen zijn hier niet meer nodig.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Michel van Strijp

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

  Stuur ons een bericht

  GREENPRO - Altijd als eerste op de hoogteSchrijf je in voor
  onze nieuwsbrief

  Ontvang de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van tuin- en groenprofessionals.

  Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

  Details