Platform voor de tuin- en groenprofessional
Krachtige 82 volt snoerloze machines vallen nooit stil
82V levert een hoog voltage met veel kracht en vermogen, terwijl er relatief weinig stroomsterkte nodig is.

Krachtige 82 volt snoerloze machines vallen nooit stil

Topmerk breidt zijn pakket steeds verder uit

Bij EuroGarden weten ze wat de markt vraagt: snoerloos werken, lang kunnen werken op één acculading en natuurlijk veel kracht. Dat is wat groenprofessionals willen en daarom zijn ze ook erg blij met de ontwikkelingen bij Cramer waarvan men in de Benelux de importeur is. Het aantal machines dat binnen het 82 volt platform valt, is enorm uitgebreid en er worden zeer regelmatig machines aan toegevoegd. Als professionele gebruiker kun je bijna niet meer om dit kwaliteitsmerk heen.

In de loop van 2022 komen er nog heel wat machines bij in het assortiment van Cramer.

We hebben een afspraak met Johan Teeuwen, Category Manager bij EuroGarden, en daarmee verantwoordelijk voor de dealers van onder andere Cramer. Hij steekt direct van wal: ‘De naam EuroGarden is eigenlijk helemaal niet zo belangrijk als het gaat om de machines. Die verkopen we namelijk alleen via een uitgekiend dealernetwerk en dus niet aan eindgebruikers.’ Als we het gesprek vervolgen, dan blijkt al snel dat Johan enorm enthousiast is over dit A-merk: ‘Cramer heeft een enorm assortiment 82 volt snoerloze machines. En dat is ook nodig want als hovenier of medewerker van een plantsoenendienst of groenaannemer zit je niet te wachten op meerdere batterij-systemen. Daarom biedt Cramer allerlei types grasmaaiers, stokzagen, kettingzagen, bosmaaiers, heggenscharen, bladblazers en zelfs een multitool en transportkar op het eerder genoemde 82V programma.’Snoerloos werken met 82V

De batterijen zijn onderling uitwisselbaar voor het hele assortiment van Cramer 82V. Via de app kan ook de status van de batterij uitgelezen worden.

Het 50-koppige R&D team van Cramer in Zweden kwam met het idee voor 82 volt om een aantal dingen te bereiken. Zo levert een hoog voltage veel kracht en vermogen, terwijl er relatief weinig stroomsterkte voor nodig is. Op deze manier is er sprake van (relatief) minder warmteontwikkeling, waardoor de koeling van de batterijen eenvoudiger wordt. Een lagere stroomsterkte levert ook minder warmteverlies op, resulterend in een erg hoog rendement van de Cramer 82V machines. Als je deze voordelen allemaal bij elkaar optelt kun je maar tot één conclusie komen; dit hoge voltage heeft alleen maar voordelen.

10 jaar garantie op de batterijen

De machines van Cramer voldoen uiteraard aan de hoogste standaard en zijn daarmee ontwikkeld voor professionals. Qua prestaties, levensduur en garantievoorwaarden zat je al gebeiteld. Maar nu gaan ze nog een stap verder; Vanaf 2022 geeft men maar liefst 10 jaar garantie op de accu’s van Cramer! Dat zegt natuurlijk iets over de kwaliteit en het vertrouwen dat fabrikant Cramer en importeur EuroGarden in deze machines hebben.

82V levert een hoog voltage met veel kracht en vermogen, terwijl er relatief weinig stroomsterkte nodig is.

Nieuwe ontwikkelingen

Zoals eerder geschreven breidt het gamma 82 volt machines continue uit. Johan Teeuwen neemt vast een voorschotje op de komende maanden: ‘Binnenkort komen we met een volledig nieuw type zitmaaier, een zogenaamde zero-turn maaier. Deze zitmaaier op accu heeft een maaibreedte van 152 cm en met 1 acculading kun je circa 6 uur continu maaien. Daarnaast bestuur je deze maaier niet met een stuur maar met twee hendels die twee afzonderlijke elektromotoren aansturen. Zo kun je als een soort rupsvoertuig enorm kort draaien, en heb je in de praktijk een draaicirkel van “nul” meter. In maart komen we met een accu-bosmaaier die een 40cc benzinemotor-maaier vervangt. Echt mooie innovaties.’

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details