Platform voor de tuin- en groenprofessional
Krachtige robotmaaiers met innovatief messensysteem
De luxe EVO-modellen zijn uitgevoerd in de kleur antraciet.

Krachtige robotmaaiers met innovatief messensysteem

Zes nieuwe modellen

STIHL introduceerde recent een nieuwe generatie robotmaaiers, bestaande uit drie basismodellen en drie luxemodellen. Overal is aan gedacht: van een innovatief messensysteem tot communicatie met de gebruiker.

De basismodellen zijn de iMOW® 5 voor gazons tot 1.500 m2, iMOW® 6 voor gazons tot 3.000 m2 en iMOW® 7 voor gazons tot 5.000 m2. Deze robotmaaiers zijn uitgevoerd in wit en kunnen werken op hellingen tot 40%. De luxere modellen iMOW®5  EVO, iMOW® 6 EVO en iMOW® 7 EVO zijn uitgevoerd in antraciet, voorzien van een ledmatrix en kunnen standaard hellingen tot 45% aan, met upgrade kit zelfs tot 60%. Het mulchsysteem van de maaiers versnippert het gras en verdeelt het over het gazon
als meststof. 

De maaiers omzeilen obstakels voorzichtig.

Beter maairesultaat

Alle nieuwe robotmaaiers zijn uitgerust met drie vrij draaiende messen in een Disk-Cut systeem. Alle zijden van de messen worden gebruikt en de maaischijf draait zowel links- als rechtsom. Productspecialist Ralph Boonen: “Dit zorgt voor een nog beter maairesultaat. Daarnaast kunnen de machines door de lichte constructie van de messen langer doormaaien. En zo nodig zijn de messen heel gemakkelijk en zonder gereedschap te verwisselen.”

De robotmaaiers omzeilen obstakels voorzichtig, om zo dicht mogelijk langs objecten te kunnen maaien. Boonen: “De maaiers zijn voorzien van ultrasone sensoren die obstakels detecteren. Zodra dat gebeurt, gaat de snelheid omlaag, waardoor het contact minimaal is. Vervolgens verandert de maaier automatisch van richting.” 

De EVO-modellen zijn te bedienen met een app.

Slim laden

De krachtige lithium-ion-accu van STIHL laadt snel op. De machine kiest aan de hand van het maaischema wanneer hij gaat snelladen. Staat er een lange maaibeurt op de planning? Dan laadt de machine tussendoor zo snel mogelijk op. Bij langere rustperiodes laadt de accu juist langzaam op, wat de duurzaamheid van de accu ten goede komt. 

Het maaigebied wordt afgebakend met draad. “Dan weten we zeker dat de machine blijft waar we hem willen hebben en zijn we niet afhankelijk van goede gps-signalen.”

STIHL introduceert zes nieuwe robotmaaiers.

Bediening met app

De EVO-modellen zijn te bedienen met de MY iMOW®-app. Bevindt de robotmaaier zich buiten het gebruiksgebied? Dan zendt de mobiele telefoonmodule een alarm uit om de locatie van de maaier te bepalen. “Ook kan de gebruiker via de app de maaihoogte instellen op verschillende niveaus en het maaischema vastleggen. Daarnaast kunnen wij op afstand kleine updates uitvoeren”, vertelt Boonen. 

De robotmaaiers zijn voorzien van twee ledstrips: één aan de voorzijde voor de dagrijverlichting en één aan de achterzijde. Beide ledstrips geven de status van de maaier weer: groen voor alles oké en rood bij een probleem. Bij de EVO-modellen gebeurt dit ook nog met icoontjes op de bovenkap, waar de ledmatrix zich bevindt. Zo betekent een huisje dat de maaier op weg is naar het dockingstation. Ook kan hij foutmeldingen geven en ziet de gebruiker een wit vinkje bij een nieuw opgeslagen instelling. De basismodellen geven met een gekleurde ledstrip aan wat hun status is.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details