Platform voor de tuin- en groenprofessional
Lancering automatische S40-snelwissel
Automatische S40 snelwissel, EC206 draaikantelstuk met EC-Oil, gripper en Engcon bak.

Lancering automatische S40-snelwissel

Dat een Engcon een graafmachine verandert in een multi-tool is inmiddels wel bekend. “Met onze draaikantelstukken kan je sneller en preciezer werken. Ze zijn effectief, flexibel, veilig en zorgen voor een beter rendement van de graafmachine. Nieuw is dat met de lancering van de automatische S40-snelwissel automatisch aan- en afkoppelen van de tiltrotator of werktuig nu ook mogelijk wordt voor minigravers”, aldus Mascha Verweij, werkzaam in sales en marketing bij Engcon.

Engcon is gerenommeerd producent op het gebied van draaikantelstukken en alles wat daarbij hoort. Verweij: “Het hart van onze producten vormt het draaikantelstuk. Wij leveren dus zelf geen graafmachines, maar het ‘polsgewricht’ onder aan de arm waarmee je een bak of ander werktuig tot 45 graden kunt kantelen en oneindig draaien. Er is een Engcon voor elke kraan tussen 1,5 en 33 ton.”

De draaikantelstukken zijn volgens Verweij de basis. “Maar daar stopt het niet bij. Wij leveren ook bijpassende automatische snelwissels, een hele reeks aan mechanische en hydraulische werktuigen, bakken en gps-sturing. Daarnaast hebben we oplossingen om te voorkomen dat machinisten fouten maken bij het af- en aankoppelen van de bakken. Ons proportionele DC2 besturingssysteem maakt het mogelijk alle tiltrotatorfuncties tegelijk te bedienen met de Engcon joysticks. Optioneel is het zelfs mogelijk om de volledige sturing van de machine via de joysticks te laten verlopen. Kortom; een hele range aan tools en werktuigen voor graafmachines.” 

EC-Oil blokken duidelijk zichtbaar op de bovenkant van de EC206 (4-6 ton).

In de wegenbouw zijn draaikantelstukken voor mobiele kranen tussen 14 en 19 ton niet meer weg te denken. “Ook grotere rupsen gebruiken ze. In de markt van graafmachines tot tien ton gaat de ontwikkeling echter hard; ze worden steeds krachtiger. Daardoor volstaat een kleinere machine tegenover een grotere vroeger. Erg interessant voor hoveniers en groenspecialisten. De investering in een Engcon voor zo’n compacte machine is aanzienlijk, maar verdient zich in praktijk snel terug. Je bespaart tijd, beperkt machineverplaatsingen en hebt minder mensen en inhuurmaterieel nodig. En met de gripper kun je behendig trottoirbanden en stenen oppakken of bomen verplaatsen. Je kunt dus veel onafhankelijker werken.” 

Recent werd de automatische S40 snelwissel gelanceerd, voor machines van 2 tot 6 ton. “Het is een volautomatische snelwissel, waarmee je automatisch de elektriciteit, hydrauliek en de centrale smering kunt koppelen. Je hoeft dus niet je cabine te verlaten om je bak, draaikantelstuk of hydraulisch werktuig aan te koppelen. Vroeger was dat een optie, maar wij kiezen standaard voor veiligheid en comfort voor de machinist. Veel tijdwinst, je hoeft niet met slangen te klooien. Kortom een draaikantelstuk voor een kleinere machine is een slimme investering. En om de stap nog gemakkelijker te maken; klanten ontvangen gratis een gripper op het draaikantelstuk bij bestelling van een engcon met DC2 besturing vóór 31-12-2021, vanaf het type EC204 en hoger.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details